OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

«Ενωμένοι Πολίτες Δήμου Σπάρτης»: Η ανάδειξη και ενίσχυση του κοινωνικού ρόλου του αθλητισμού σε πρώτο πλάνο!

Ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Μάνατζμεντ στο τομέα του Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Κορωνιός επιμελήθηκε και παρουσίασε ένα πραγματικά καινοτόμο Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό στον Δήμο Σπαρτιατών.

Στόχος ενός Δήμου πρέπει να είναι η ύπαρξη ενός  μοντέλου αθλητικής ανάπτυξης, το οποίο θα στηρίζεται σε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό και θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μεγαλύτερη συμμετοχή των δημοτών  στα προγράμματα άθλησης.

Για την επίτευξη του στόχου αυτού, θα πρέπει να υφίσταται ένα δίκτυο αθλητικών εγκαταστάσεων, στο οποίο να  υλοποιείται πλήθος αθλητικών δραστηριοτήτων, σε όλες τις περιοχές του Δήμου, με απώτερο σκοπό  την ανάπτυξη του μαζικού – λαϊκού αθλητισμού, τη σύνδεση του αθλητισμού,  σε τοπικό επίπεδο, με την  εκπαίδευση,  με  τον  τουρισμό,  με  τον  πολιτισμό   και  με  άλλες  δραστηριότητες.

Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση που διοργάνωσε την Τετάρτη (13/3) ο επικεφαλής του συνδυασμού “ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ” και υποψήφιος Δήμαρχος Σπαρτιατών Σταύρος Αργειτάκος παρουσίασε παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του συνδυασμού στον τομέα του Αθλητισμού.

Την δημιουργία, επιμέλεια και παρουσίαση του πραγματικά καινοτόμου Στρατηγικού Σχεδίου για τον Αθλητισμό ανέλαβε ο Σπαρτιάτης επιστήμονας και Υπεύθυνος Επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Μάνατζμεντ στο τομέα του Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Κορωνιός.

Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό, καθώς παρουσιάστηκε ένα πλήρως τεκμηριωμένο σχέδιο δράσης για τον αθλητισμό στο Δήμο Σπάρτης, με τον κ. Κορωνιό να αποδεικνύει έμπρακτα ότι οι νέοι πολίτες με γνώση, εμπειρία και διάθεση για προσφορά μπορούν να αποτελέσουν τις αναγκαίες δυνάμεις αλλαγής και προόδου σε κάθε δήμο.

Το τεκμηριωμένο σχέδιο αθλητικών δράσεων, όμοιο του οποίου δεν έχει ξανα-αναπτυχθεί σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, μπορεί να αποτελέσει τη βάση για μια αλματώδη αθλητική, κοινωνική, τουριστική και οικονομική ανάπτυξη σε κάθε δήμο που θα υιοθετήσει μια ανάλογη προσέγγιση.

Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό του Δήμου Σπάρτης

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής για τη μεταφορά μαθητών στα σχολεία

otavoice

Ο Χ. Μπονάνος στην ορκωμοσία νοσηλευτών του Γ.Ν. Πατρών

otavoice

Τοιχογραφία από Βραζιλιάνους καλλιτέχνες στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στη Ν. Ιωνία

otavoice

Δ. Κοζάνης: Δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων 24-26/9

otavoice

Π.Ε.Δ.Δ.Ε: Τάσσεται ενάντια στη συγχώνευση σχολείων και κατάργηση τμημάτων

otavoice

ΠΙΝ: «Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων της Κέρκυρας

otavoice