OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ι. Καϊτεζίδης: «Με την ονοματοδοσία της Πλατείας τιμούμε τις τοπικές κοινωνίες»

«Πλατεία Φιλάρετου», προς τιμήν του δραστήριου Εξωραϊστικού Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου «Ο Φιλάρετος», θα ονομάζεται πλέον η πλατεία στη συμβολή των οδών Θ. Αγαλλιανού και Εμ. Φίλη, στην Πυλαία. «Αξίζει να τιμηθούν με τον τρόπο αυτό τα 40 έτη μιας συλλογικής κοινωνικής οργάνωσης και δραστηριότητας, η οποία ασκείται στον τόπο μας, σε μία περιοχή του Δήμου μας με τρόπο απόλυτα θετικό» τόνισε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτης Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Την εκδήλωση ονοματοδοσίας χαιρέτησε και η αρμόδια Αντιδήμαρχος Ανατολή Κωνσταντινίδου, ενώ πραγματοποιήθηκε συμβολικά δενδροφύτευση ενός μπλε γιασεμιού. Συμμετείχαν τα χορευτικά τμήματα και η χορωδία του Συλλόγου υπό τον μαέστρο Σωτήρη Δεσπότη.

«Στα δικά σας πρόσωπα, στο όνομα του Φιλάρετου, τιμούμε σήμερα κάθε τοπική κοινωνία, όλους και όλες που διοχετεύουν τον εθελοντισμό και τον ελεύθερό τους χρόνο στη γειτονιά τους, στον δήμο τους, στον τόπο τους με τρόπο χρήσιμο και δημιουργικό για τα υπόλοιπα μέλη της κοινωνίας μας, όλες και όλους που αφιερώνουν τη ζωή τους στο να κρατήσουν ζωντανή τη λαϊκή μας παράδοση. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς ότι ο λαϊκός μας πολιτισμός είναι το στοιχείο που σηματοδοτεί τη συνέχεια του ελληνισμού ανά τους αιώνες» είπε ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος του συλλόγου Βασιλεία Κρέζα, αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Ο σύλλογος Φιλάρετος ιδρύθηκε από μια ομάδα ανθρώπων της περιοχής με σκοπό κυρίως να διεκδικήσουν από την τότε δημοτική αρχή κάποια βασικά έργα υποδομής και να κινητοποιήσουν τους κατοίκους για τη συμμετοχή τους στον εξωραϊσμό της περιοχής, μέσα από δενδροφυτεύσεις, καθαρισμό κοινοχρήστων χώρων και άλλα. Τη δεκαετία του 1990 δημιουργήθηκαν στον σύλλογο τα πολιτιστικά τμήματα ενώ το 1997 διοργανώθηκε για πρώτη φορά η γιορτή Φιλαρέτεια».

Κλείνοντας την εκδήλωση, η Πρόεδρος του Συλλόγου Β. Κρέζα χάρισε στον Δήμαρχο Ι. Καϊτεζίδη μια ψηφιδωτή εικόνα του Αγίου Φιλάρετου, με την ευχή «να είναι προστάτης στο δύσκολο έργο του».

Παρόντες στην εκδήλωση ονοματοδοσίας ο βουλευτής Φάνης Παπάς, Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Αθλητισμού Χρήστος Μήττας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Μιχάλης Γεράνης, οι Αντιδήμαρχοι Ανατολή Κωνσταντινίδου, Ελένη Γιαννούδη, Γιάννης Καρτάλης και Σοφία Σαουρίδου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πυλαίας Βασίλης Αζάς κ.ά.

Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 1984 με έδρα την Μαλακοπή Πυλαίας Θεσσαλονίκης. Οι σκοποί του συλλόγου είναι: Η επαφή των μελών με τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, η διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, η διατήρηση της πολιτιστικής, κοινωνικής και θρησκευτικής παράδοσης, η προστασία του περιβάλλοντος, η ανάπτυξη δεσμών φιλίας και αλληλεγγύης των μελών, η ανάδειξη των προβλημάτων της περιοχής, η ενημέρωση των κατοίκων και η προσπάθεια επίλυσής τους.

Στον Σύλλογο σήμερα λειτουργούν 6 χορευτικά τμήματα (4 γυναικεία, 1 ανδρικό, 1 παιδικό) και τμήμα χορωδίας. Επιδίωξη του Συλλόγου είναι η πραγματοποίηση των σκοπών του και η απήχηση των δραστηριοτήτων του σε όλο τον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη.

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής για τη μεταφορά μαθητών στα σχολεία

otavoice

Ο Χ. Μπονάνος στην ορκωμοσία νοσηλευτών του Γ.Ν. Πατρών

otavoice

Τοιχογραφία από Βραζιλιάνους καλλιτέχνες στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στη Ν. Ιωνία

otavoice

Δ. Κοζάνης: Δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων 24-26/9

otavoice

Π.Ε.Δ.Δ.Ε: Τάσσεται ενάντια στη συγχώνευση σχολείων και κατάργηση τμημάτων

otavoice

ΠΙΝ: «Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων της Κέρκυρας

otavoice