OTA VOICE
Uncategorized Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

“Master class” για τα κρασιά της Αττικής στο Παρίσι, από την Περιφέρεια Αττικής

Η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει δυναμικά να προβάλλει τα εξαιρετικά προϊόντα της αττικής γης ανά τον κόσμο, θέτοντας αυτή τη φορά στο επίκεντρο την προβολή των εξαιρετικών κρασιών που παράγονται στους αμπελώνες του λεκανοπεδίου.

Στο πλαίσιο των δράσεων τουριστικής προβολής και ανάπτυξης, η Περιφέρεια Αττικής με αφορμή τη διεθνή έκθεση International & French Travel Market (IFTM) «Top Resa 2024» του Παρισιού, πραγματοποίησε στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας εκδήλωση, όπου ο Master of Wine κ. Γιάννης Καρακάσης – ένας από τους μόλις 400 στον κόσμο που κατέχουν αυτόν τον τίτλο – παρουσίασε σε 30 επαγγελματίες, sommeliers, δημοσιογράφους και αγοραστές, ένα ειδικό masterclass με τίτλο «Savatiano insights: a deep dive into Greece’s classic grape».

Η παρουσίαση επικεντρώθηκε στην ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του Σαββατιανού και της Ρετσίνας, που αποτελούν δύο από τις βασικότερες ποικιλίες των αττικών αμπελώνων και συνδέονται διαχρονικά με την ιστορία και την ταυτότητα της περιοχής.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, αφού εγκαινίασε το Περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής στην κορυφαία διεθνή τουριστική έκθεση «IFTM Top Resa 2024”, απηύθυνε χαιρετισμό στην ειδική εκδήλωση για τους αμπελώνες του λεκανοπεδίου αναφέροντας πως:

«Αναδεικνύουμε το αττικό κρασί σε ένα κοινό που γνωρίζει και εκτιμά τον ποιοτικό οίνο. Η Περιφέρεια, είναι σταθερός αρωγός στις προσπάθειες των οινοπαραγωγών μας να προωθήσουν το μοναδικής ποιότητας αττικό κρασί στη διεθνή αγορά.

Στηρίζουμε την επιχειρηματική τους δράση αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο. Η διασύνδεση του κρασιού με το υψηλό τουριστικό προϊόν της Αττικής είναι στρατηγική επιλογή για τον μεγαλύτερο αμπελώνα της Ελλάδας».

Αναδεικνύοντας τη σημασία του οινικού τουρισμού και το αποτύπωμα που αφήνει στο ΑΕΠ της χώρας, ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς, πρόσθεσε:

«Είμαστε αποφασισμένοι να προβάλλουμε και να στηρίξουμε τα αττικά οινοποιεία, να αναδείξουμε στη διεθνή αγορά τις ξεχωριστές ετικέτες των κρασιών μας. Ως πολύτιμα εργαλεία της αττικής γαστρονομίας, φέρουν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα και αποτελούν βασική παράμετρο στην ανάδειξη του brand-name της Μητροπολιτικής Αττικής, ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού παγκοσμίως».

Στην εκδήλωση ανάδειξης των κρασιών της καρποφόρας αττικής γης συμμετείχαν τα ελληνικά οινοποιεία: Kokotos Estate, Domaine Papagiannakos, Strofilia Winery, Mylonas Winery, Markou Vineyards, Nikolou Winery, Papagiannis Winery, Attinos Wines, Anastasia Fragou Winery, Liepouris Winery, Gikas Winery, Aoton Winery και Domaine Costa Lazaridi Oenotria Land.

Σχετικά Άρθρα

Επενδύοντας στην Ταυτότητα της Πελοποννήσου – Νέο Place Brand

otavoice

203η επέτειος από την Άλωση της Τριπολιτσάς – Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

otavoice

Συνάντηση της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής για τη μεταφορά μαθητών στα σχολεία

otavoice

Ο Χ. Μπονάνος στην ορκωμοσία νοσηλευτών του Γ.Ν. Πατρών

otavoice

Τοιχογραφία από Βραζιλιάνους καλλιτέχνες στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στη Ν. Ιωνία

otavoice

Δ. Κοζάνης: Δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων 24-26/9

otavoice