OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι ΚΕΔΕ-ΕΝΠΕ Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Συνεδρίαση ΔΣ ΚΕΔΕ: Έντονη κριτική και προβληματισμός για την συνάντηση με Πρωθυπουργό – Να αποσυρθεί το ν/σ του ΥΠΕΝ

Έντονη ήταν η κριτική που ασκήθηκε κατά την σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ για την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και κυβερνητικά στελέχη την περασμένη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου, όχι μόνο από τα μέλη της αντιπολίτευσης αλλά και από μέλη της παράταξης που πρόσκειται στην κυβερνητική πτέρυγα με πρώτους και καλύτερους τους δύο αντιπροέδρους Γρηγόρη Κωνσταντέλλο και Γιώργο Παπαναστασίου.

Χαρακτηριστική του κλίματος η ατάκα που χρησιμοποίησε στην τοποθέτηση του ο Ά Αντιπρόεδρος Γρ. Κωνσταντέλλος αναφέροντας ότι το τραγούδι που μας ταιριάζει σε αυτή τη συγγηρία είναι αυτό του Βασίλη Παπακωνσταντίνου: «Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα, χωρίς εμένα!»

Μπορεί να μας υποδέχτηκαν με θερμό κλίμα και φιλοφρονήσεις αλλά εκεί δεν πήγαμε για κοινωνική επίσκεψη αλλά για να πάρουμε απαντήσεις στα καυτά ζητήματα που απασχολούν την τοπική αυτοδιοίκηση, είπαν.  Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν απαντήσεις δεν δόθηκαν, δεσμεύσεις δεν υπήρχαν και όλα είναι στον αέρα. Μάλιστα στην συνάντηση κάποιοι Υπουργοί τοποθετήθηκαν αρνητικά σε ζητήματα μετατοπίζοντας αρνητικά τις μέχρι σήμερα θέσεις τους. Όπως αναφέρθηκε το 1/3 των δήμων της χώρας βρίσκεται στο φάσμα της χρεοκοπίας.

Ο Β’ Αντιπρόεδρος Γ. Παπαναστασίου τόνισε πως απειροελάχιστες από τις θέσεις μας έχουν γίνει δεκτές και συνηγόρησε σε όσα ανέφερε ο κ. Κωνσταντέλλος.

Μάλιστα η παράταξη Αυτοδιοίκηση Τώρα, δια του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανηιλίδη πρότεινε να κλείσουν συμβολικά οι δήμοι την πρώτη ημέρα έναρξης του ετήσιου συνεδρίου της ΚΕΔΕ που γίνεται αρχές Νοεμβρίου στην Ρόδο και έχει καλεστεί να παραστεί ο Πρωθυπουργός. Μια πρόταση που απορρίφθηκε από το προεδρείο.

Έντονη ήταν η κριτική και από την  επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, ο οποίος τόνισε ότι λεφτά υπάρχουν, όπως επαίρονται για τα πλεονάσματα  αλλά είναι για τους ολιγάρχες και τους ομίλους, δεν είναι όμως για την τοπική αυτοδιοίκηση και τους πολίτες.

Το κλίμα αντίθεσης εντάθηκε στο δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος, στο οποίο ομόφωνα τάχθηκαν κατά, τόσο για τις υποχρεωτικές συνενώσεις των ΦοΔΣΑ, όσο και για το πλαίσιο για την ενεργειακή πολιτική. Στην συνεδρίαση παρέστησαν οι δήμαρχοι της Δυτικής Ελλάδας όπου 19 στους 19 λένε όχι στην συγχώνευση των ΦοΔΣΑ. Επικαλέστηκαν μάλιστα την εξαίρεση για τον νομό Χανίων, σχολιάζοντας ότι έχουμε κράτος δυο ταχυτήτων.

Λύστε πρώτα το πρόβλημα της διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική και μετά ασχοληθείτε μαζί μας, είπε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και δήμαρχος Πηνειού, Αλέξης Καστρινός.

Εντύπωση προκάλεσε η καταγγελία του Προέδρου της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας και δημάρχου Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλου, ο οποίος ανέφερε ότι τον πλησίασαν άτομα και του υποσχέθηκαν προγράμματα εκατομμυρίων από το ΥΠΕΝ αρκεί να ακολουθήσει συγκεκριμένη οδό και θα έχει μάλιστα και προμήθεια.

Σχετικά Άρθρα

Ορκίστηκε νέος υπάλληλος στο Δήμο Πύργου

otavoice

Γιάννης Φωστηρόπουλος: Είχα την ευλογία να μεγαλώσω σε σπίτι δασκάλων

otavoice

Η Δημοτική Αρχή Πατρέων στο αντινατοϊκό – αντιπολεμικό συλλαλητήριο

otavoice

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής, με τον Δήμαρχο Αμαρουσίου

otavoice

Το μεγαλύτερο ελληνικό event κλασικού ιστορικού αυτοκινήτου, στην Γορτυνία

otavoice

Διευθύνων Σύμβουλος ΠΡΟΤΟΥΡ: Χρονιά ρεκόρ για τον τουρισμό της Ρόδου

otavoice