OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Κέρκυρα: Συνεχίζονται τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση από την κακοκαιρία

Αρκετά μεγάλα ύψη βροχής σημειώθηκαν, σύμφωνα με τις καταγραφές των ιδιωτικών μετεωρολογικών σταθμών στην Κέρκυρα, χθες το απόγευμα από το πέρασμα της κακοκαιρίας Cassandra. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών Κέρκυρας και Παξών, το μεγαλύτερο ύψος βροχής σημειώθηκε στην περιοχή του Κομπιτσίου, που βρίσκεται 8 περίπου χιλιόμετρα δυτικά από την πόλη, με 76 χιλιοστά.

Το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί έως αυτή την ώρα, είναι οι διάσπαρτες  βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ που προκλήθηκαν από κεραυνούς σε βορά, νότο, στην πόλη της Κέρκυρας και τα προάστεια, πολλές εκ των οποίων αναμένεται να αποκατασταθούν το απόγευμα. Τα συνεργεία βρίσκονται επί ποδός και πριν από λίγο αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση σε τμήμα της πόλης στην οδό Πολυχρονίου Κωνσταντά, ενώ η προσπάθεια συνεχίζεται μέχρι να πάρει και το τελευταίο σπίτι ρεύμα.

Κέρκυρα: Συνεχίζονται τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση από την κακοκαιρία

 

Η πυροσβεστική κλήθηκε σε αρκετές περιπτώσεις για την απομάκρυνσή κλαδιών και δέντρων σε περιοχές, όπως η Μπενίτσα, η Περίθεια ή στην πόλη της Κέρκυρας, ενώ η υπηρεσία επενέβη με αντλίες για την απομάκρυνση υδάτων στη ρεσεψιόν ξενοδοχείου που πλημμύρισε στη Μεσογγή αλλά και σε καταστήματα. Σε κάποιες περιπτώσεις στην παλιά πόλη έπεσαν και σοβάδες με την πυροσβεστική να αποκλείει τα σημεία, ενώ αποκολλήθηκαν από τον αέρα πάνελ στο κλειστό γυμναστήριο της Κέρκυρας.

Επίσης, εξαιτίας της καταιγίδας δεν μπόρεσαν να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο Ιωάννης Καποδίστριας οι προγραμματισμένες πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού που είτε επέστρεψαν πίσω είτε αναζήτησαν άλλα κοντινά αεροδρόμια.

Κέρκυρα: Συνεχίζονται τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση από την κακοκαιρία

 

Στην περιοχή Βρυώνη τοιχίο έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο ενώ υποχώρησε τμήμα του δρόμου στο Βιρό. Λόγω των ισχυρών Νοτιοανατολικών ανέμων εντάσεως 5 – 6 μποφόρ έκλεισε από τις 5 το απόγευμα η πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας Ηγουμενίτσας για τα ανοιχτού τύπου πλοία

Σχετικά Άρθρα

Λίβανος: Πληροφορίες ότι ο Χασέμ Σαφιεντίν, επικρατέστερος διάδοχος του Νασράλα, είναι νεκρός

otavoice

Πετρέλαιο: Ποιος ο αντίκτυπος από την κλιμάκωση του πολέμου στη Μ. Ανατολή – Σενάρια και εκτιμήσεις

otavoice

Μπουρκίνα Φάσο: 600 νεκροί από το μακελειό στην πόλη Μπαρσαλόγκο

otavoice

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει εκτάκτως η Π.Γ. – Μετάθεση συνεδρίου για τις 8 – 10 Νοεμβρίου

otavoice

Κακοκαιρία στην Αιτωλοακαρνανία: Καταστροφές και προβλήματα – Έρευνες για αγνοούμενο

otavoice

Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Όλα τα εκλογικά κέντρα – Πού και πώς μπορείτε να ψηφίσετε

otavoice