OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Axios: Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν-Νετανιάχου σήμερα για το Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται να έχει σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπένιαμιν Νετανιάχου, σχετικά με τα σχέδια του Ισραήλ να πλήξει το Ιράν, ανέφερε ο αμερικανικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios.

Χθες Τρίτη, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ ανέβαλε το ταξίδι του στην Ουάσινγκτον. Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο πρωθυπουργός Νετανιάχου διέταξε τον υπουργό του να αναβάλει την επίσκεψη.

Ο Νετανιάχου ήθελε πρώτα να μιλήσει τηλεφωνικά με τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και η ισραηλινή κυβέρνηση να εγκρίνει τα αντίποινα για την πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν εναντίον του Ισραήλ την 1η Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το Αl Jazeera ο Νετανιάχου θέλει ο υπουργός Άμυνας να εγκρίνει τα σχέδια πριν φύγει για τις ΗΠΑ – στην πραγματικότητα, εγκλωβίζοντας την αμερικανική κυβέρνηση και τον υπουργό Άμυνας στις επιλογές που θα πρέπει να εγκριθούν από το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο πριν γίνει οποιαδήποτε σχετική συζήτηση στην Ουάσιγκτον. Έτσι, προς το παρόν, τα τύμπανα του πολέμου του πολέμου είναι το μόνο που ακούγεται στην περιοχή και τίποτα δεν υπόσχεται καμία ανάπαυλα, κανένα τέλος στις μάχες ή πολιτικό διάλογο.

Στο μεταξύ, η Wall Street Journal αναφέρει ότι η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είναι απογοητευμένη από το γεγονός ότι η ισραηλινή κυβέρνηση αρνείται να της πει οτιδήποτε σχετικά με τα σχεδιαζόμενα αντίποινα στην πυραυλική επίθεση του Ιράν την περασμένη εβδομάδα.

Επικαλούμενη ανώνυμους Αμερικανούς αξιωματούχους, η αμερικανική ειδησεογραφική ιστοσελίδα αναφέρει ότι αφού η Ιερουσαλήμ εξέπληξε την Ουάσινγκτον με τη δολοφονία του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα στα τέλη του περασμένου μήνα χωρίς συντονισμό με τον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν ήταν ωμός σε τηλεφωνική επικοινωνία που ακολούθησε με τον υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ: “Με συγχωρείτε, τι είπατε;” φέρεται να ρώτησε ο Όστιν τον Γκάλαντ όταν ο τελευταίος τον ενημέρωσε για την επιχείρηση.

Αργότερα την ίδια ημέρα, κατά τη διάρκεια μιας δεύτερης τηλεφωνικής κλήσης μεταξύ των δύο, ο Όστιν ρώτησε τον Γκάλαντ αν η Ιερουσαλήμ ήταν έτοιμη να αμυνθεί μόνη της, καθώς οι ΗΠΑ δεν είχαν προλάβει να αναπτύξουν τις δυνάμεις τους για να αποκρούσουν ένα πιθανό άμεσο αντίποινο από τη Χεζμπολάχ, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Πηγή: Reuters, ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Προειδοποίηση του ΟΗΕ για 400.000 εγκλωβισμένους στό βόρειο τμήμα της Γάζας

otavoice

Νέα επίθεση της Χεζμπολάχ στη Χάιφα – Μάχες επιβεβαιώνει ο IDF

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το δίλημμα είναι στασιμότητα ή αλλαγή»

otavoice

To Νόμπελ Χημείας στους D. Baker, D. Hassabis και J. Jumper

otavoice

Γάζα: Ο αμίαντος που απελευθερώνεται από τους βομβαρδισμούς θα σκοτώνει για δεκαετίες

otavoice

Β. Όρμπαν: Θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για πλήρη ένταξη Βουλγαρίας και Ρουμανίας στη ζώνη Σένγκεν

otavoice