OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Π.Ε Αν. Αττικής: Ένα σύγχρονο απορριμματοφόρο & 500 καφέ κάδους στον Δήμο Μαραθώνα

Συνεχίζεται από την Περιφέρεια Αττικής ο κύκλος διανομής ειδικού εξοπλισμού συλλογής βιοαποβλήτων και κάδων ειδικής ανακύκλωσης σε Δήμους της Αττικής, με την παράδοση στον Δήμο Μαραθώνα αυτή τη φορά ενός ακόμα σύγχρονου απορριμματοφόρου συλλογής στερεών αποβλήτων και 500 καφέ κάδων.

Η παράδοση του εξοπλισμού, ο οποίος δεν επιβαρύνει τους Δήμους ή τους πολίτες, αλλά υλοποιείται μέσω επιχορηγήσεων που αντλεί η Περιφέρεια από ευρωπαϊκά κυρίως προγράμματα, πραγματοποιήθηκε από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη στον Δήμαρχο Μαραθώνα Στέργιο Τσίρκα, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Θανάση Αυγερινού.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Με ιδιαίτερη χαρά βρισκόμαστε εδώ, στον Δήμο Μαραθώνα με τον άξιο Δήμαρχο Στέργιο Τσίρκα, παραδίδοντας ακόμη ένα σύγχρονο απορριμματοφόρο συλλογής βιοαποβλήτων και 500 καφέ κάδους ανακύκλωσης. Είμαι σίγουρος ότι όλοι μαζί, Περιφέρεια, δημοτική αρχή και πολίτες θα συνδιαμορφώσουμε μία νέα κουλτούρα ανακύκλωσης για μια πιο ορθή και περιβαλλοντικά βιώσιμη διαχείριση των στερεών αποβλήτων.

Με σταθερά βήματα και με ισχυρές συνεργασίες πρώτου και δεύτερου βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης κάνουμε ένα ακόμη βήμα μπροστά, για να καταστήσουμε την Αττική πρώτη «Πράσινη Περιφέρεια» της Χώρας, πρωταγωνιστή στην ανακύκλωση και στην υιοθέτηση των αρχών της κυκλικής οικονομίας. Στόχος μας να φτάσουμε στο επιθυμητό σημείο να μην υπάρχουν χωματερές και παράλληλα να μην επιβαρύνονται οι δημότες».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής Θ. Αυγερινός από την πλευρά του συνεχάρη τον Δήμαρχο Μαραθώνα για την προσπάθεια που καταβάλλει στον τομέα της ανακύκλωσης και σημείωσε ότι είναι ευχάριστο που υπάρχει εποικοδομητική και αποτελεσματική συνεργασία των δύο Βαθμών Α΄ και Β΄ Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο κομμάτι της ανακύκλωσης, καθώς έτσι μειώνουμε τον όγκο των σκουπιδιών που φτάνουν στις χωματερές, πραγματώνοντας έναν από τους βασικούς στόχους της Διοίκησης Πατούλη να κάνουμε την Αττική την πρώτη «Πράσινη Περιφέρεια».

Σχετικά Άρθρα

Π.Δ.Ε: Ανοικτή πρόσκληση σε επιχειρήσεις για συμμετοχή στην 11η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

otavoice

Γ. Τρεπεκλής: «Η κλιματική κρίση δεν μας περιμένει-Να οργανωθούμε όλοι μαζί»

otavoice

Δ. Αμαρουσίου: Ημέρα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων το Σάββατο 21/9

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Ξεκινά ο κύκλος διαλέξεων του Ελεύθερου Πανεπιστημίου

otavoice

Δ. Δίου-Ολύμπου: Συνεδρίαση για την αντιμετώπιση κινδύνων ενόψει χειμερινής περιόδου

otavoice

Στην Πεντέλη απότμημα της Τιμίας Κάρας του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου

otavoice