OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Σουλίου: Σκουλήκια σε σχολικό γεύμα δημοτικού- Τι λέει ο δήμαρχος

Στον βωμό του κέρδους κάποιοι ασυνείδητοι δεν διστάζουν να παίξουν με την  υγεία των παιδιών. 

Την ύπαρξη σκουληκιών σε σχολικό γεύμα καταγγέλλει η μητέρα ενός 6χρονου μαθητή του δημοτικού Σχολείου Γλυκής, στο Δήμο Σουλίου, σύμφωνα με όσα αναφέρει το paramythia-online.gr.  Τα σκουλήκια εντοπίστηκαν σε παρασκευασμένο φαγητό που διανεμήθηκε στους μαθητές την Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου και επρόκειτο για πένες ολικής με σάλτσα ντομάτας και λαχανικών.

Σύμφωνα με τη μητέρα του μαθητή, οι αρμόδιες αρχές ενημερώθηκαν άμεσα, συμπεριλαμβανομένου του εκπαιδευτικού προσωπικού του σχολείου και της δημοτικής αρχής.

Η μητέρα, που δημοσιοποίησε το γεγονός μέσω της τοπικής ιστοσελίδας paramythia-online.gr, προτίθεται να υποβάλει καταγγελία στη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θεσπρωτίας και στο Υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» υπόκειται σε συντονισμό και εποπτεία από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Στο περιστατικό αναφέρθηκε o Δήμαρχος Σουλίου Ιωάννης Καραγιάννης, που το χαρακτήρισε  πρωτάκουστο και εξέφρασε έντονη δυσαρέσκεια, καλώντας σε αυστηρούς ελέγχους για να αποτραπεί επανάληψη παρόμοιων περιστατικών. Ειδικότερα, ο Δήμαρχος ζητά αυστηρούς υγειονομικούς ελέγχους και εποπτεία στις εταιρίες παρασκευής φαγητού και σίτισης των μαθητών των δημοτικών σχολείων. Το θέμα αναμένεται να εξεταστεί και από την επιτροπή παιδείας του Δήμου Σουλίου.

Σχετικά Άρθρα

Το μεγαλύτερο ελληνικό event κλασικού ιστορικού αυτοκινήτου, στην Γορτυνία

otavoice

Διευθύνων Σύμβουλος ΠΡΟΤΟΥΡ: Χρονιά ρεκόρ για τον τουρισμό της Ρόδου

otavoice

Καζάνι που βράζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση- Ορόσημο το συνέδριο της Ρόδου

otavoice

Στην Μήλο το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών

otavoice

Συγκροτήθηκε το νέο Συντονιστικό Συμβούλιο Αποκεντρωμένων Διοικήσεων

otavoice

Ημέρα Αθλητισμού: Δημοτικά Σχολεία Βάρδας – Μανολάδας – Νέας Μανολάδας στο ΟΑΚΑ

otavoice