OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Αθηναίων: Μηδενική ανοχή στη διαφθορά- Σε αργία οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι

Αναφορικά με την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης στην οποία συμμετείχαν δημοτικοί υπάλληλοι, με δράση τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023, ξεκαθαρίζουμε ότι η Δημοτική αρχή του Δήμου Αθηναίων επιδεικνύει μηδενική ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς και στη δράση εγκληματικών κυκλωμάτων.

Γι’ αυτό, όλο το προηγούμενο διάστημα συνεργάστηκε με τις αρμόδιες αρχές και συνεχίζει να υποστηρίζει το έργο τους με όποιον τρόπο κρίνεται αναγκαίος για την ταχύτερη διαλεύκανση της υπόθεσης. Εξυπακούεται ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι τίθενται αμέσως σε αργία ενώ θα προχωρήσουν ταυτόχρονα όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

Δημοτικοί αστυνομικοί εκβίαζαν καταστηματάρχες 

Στην υπόθεση χρηματισμού και εκβιασμού ιδιοκτητών καταστημάτων, εμπλέκονται 14 άτομα, εκ των οποίων Δημοτικός αστυνόμος τμηματάρχης, και άλλοι δημοτικοί αστυνομικοί της Αθήνας, υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, της Διεύθυνσης Υγιεινής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα άτομα που συνελήφθησαν φέρονται να έρχονταν σε επαφή με ιδιοκτήτες καφέ κι εστιατορίων που βρίσκονται στο κέντρο της πρωτεύουσας και τους ζητούσαν ανταλλάγματα για να έχουν ευνοϊκή μεταχείριση όπως αποφυγή ελέγχων και σβήσιμο παραβάσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν βρεθεί αρκετά μεγάλα χρηματικά ποσά, άνω των 400 χιλιάδων ευρώ, στην κατοχή τους.

Πηγές του otavoice.gr αναφέρουν ότι η υπόθεση έχει βάθος και πως μπορεί να σκάσει σαν βόμβα με εμπλοκή υψηλόβαθμων προσώπων που διατέλεσαν σε θέσεις κλειδιά στον Δήμο Αθηναίων, με προεκτάσεις στην πολιτική σκηνή. 

Σχετικά Άρθρα

Το μεγαλύτερο ελληνικό event κλασικού ιστορικού αυτοκινήτου, στην Γορτυνία

otavoice

Διευθύνων Σύμβουλος ΠΡΟΤΟΥΡ: Χρονιά ρεκόρ για τον τουρισμό της Ρόδου

otavoice

Καζάνι που βράζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση- Ορόσημο το συνέδριο της Ρόδου

otavoice

Στην Μήλο το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών

otavoice

Συγκροτήθηκε το νέο Συντονιστικό Συμβούλιο Αποκεντρωμένων Διοικήσεων

otavoice

Ημέρα Αθλητισμού: Δημοτικά Σχολεία Βάρδας – Μανολάδας – Νέας Μανολάδας στο ΟΑΚΑ

otavoice