OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Α. Καχριμάνης: Να ανατεθεί στις Περιφέρειες η εκπόνηση των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης

Την πρότασή του να ανατεθούν άμεσα στις Περιφέρειες η εκπόνηση των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης, επανέλαβε σε σημερινές του δηλώσεις ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος πρόσθεσε ότι για το ζήτημα αυτό είχε επικοινωνία σήμερα και με άλλους Περιφερειάρχες.

Μεταξύ άλλων δήλωσε τα εξής:

«Είναι ένα θέμα που πρέπει να τελειώνει. Δεν έχει τελειώσει γιατί τα συμφέροντα είναι τεράστια και διακομματικά. Πρέπει τους διαχειριστικούς χάρτες να τους εκπονήσουν οι Περιφέρειες και όχι κεντρικά η Αθήνα. {…}.

Μας έδωσαν διακηρύξεις οι οποίες στη συνέχεια έπεφταν από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων. Τώρα φθάσαμε σε ένα σημείο για το πώς πρέπει να γίνουν αυτές οι διακηρύξεις, για να τελειώσει το θέμα.

Βλέπω όμως ότι αναπτύσσονται τάσεις ξανά αυτό να γίνει κεντρικά, άλλοι λένε από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, άλλοι διάφορα… Εγώ δεν συμφωνώ με αυτά, γιατί το απλό είναι να πάμε πάλι με λάθος διακήρυξη από τα κεντρικά, να έχουμε προσφυγές στο ΣτΕ, στην Ε.Ε. θα λέμε ότι εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη (ΣτΕ) και ο Τεχνικός Σύμβουλος (θα προχωρά) στην τεχνική λύση και όλοι οι συν αυτώ να κάνουν τη δουλειά τους.

Και αυτό θα το πληρώνει ο κτηνοτρόφος, ο αγρότης. Ενώ καταφέραμε και βάλαμε το σύστημα στο gov.gr, ξαφνικά είδαμε ιδιωτικές εταιρείες που έκαναν τη δουλειά τα προηγούμενα χρόνια να ξαναπαίρνουν το θέμα στα χέρια τους. Αυτό (έγινε) από μια γνωμάτευση, δικηγόρου- καθηγητή, παλιού καθηγητή, που γνωμοδότησε ότι θα πρέπει το έργο να το πάρουν αυτές. Αυτό είναι απαράδεκτο.

Πρέπει να τελειώνει αυτό το θέμα, δεν αντέχει άλλο ο πρωτογενής τομέας να παίζουν μέσω του ΟΣΔΕ και του ΟΠΕΚΕΠΕ όλοι αυτοί που το μόνο που κοιτάνε είναι να φυλάξουν τα δικά τους συμφέροντα».

Μέτρα κατά των ελληνοποιήσεων

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης και στις ελληνοποιήσεις των αγροτικών προϊόντων, τονίζοντας ότι τα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν και σε αυτό τον τομέα, είναι διαχρονικά και προέρχονται από τα κυκλώματα που έχουν αναπτυχθεί εντός Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και των εποπτευόμενων αυτού φορέων.

«Φτάσαμε σε ένα σημείο ώστε και οι υγιείς επιχειρήσεις για να αντιμετωπίσουν τις εισαγωγές γάλακτος σκόνης να το γυρίσουν και αυτές στο “τσάμικο” και να γράφουν στις συσκευασίες προϊόν Ε.Ε. με μικρά γράμματα. Αυτό είναι απαράδεκτο. Ο νόμος είναι καθαρός, ως προς τη σήμανση.

Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Να αγοράζει κάποιος δηλαδή, ένα προϊόν ελληνικό και από πίσω να γράφεται ότι παράγεται στην Ε.Ε.. Αυτά διαλύουν την κτηνοτροφία μας», υπογράμμισε.

Τα δύο αυτά ζητήματα ο Περιφερειάρχης τα έθεσε και σε συνάντηση που είχε την περασμένη Κυριακή σε εκδήλωση για την κτηνοτροφία στα «Κονάκια» του Γράμμου με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Χρήστο Κέλλα, μαζί με την αναγκαιότητα να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης και διαμονής των μετακινούμενων κτηνοτρόφων στις ορεινές περιοχές.

Επίσης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τέθηκαν και ζητήματα ανάπτυξης της ορεινής περιοχής του Γράμμου και ιδίως η ανάδειξη της ιστορικής Γράμμουστας.

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής για τη μεταφορά μαθητών στα σχολεία

otavoice

Ο Χ. Μπονάνος στην ορκωμοσία νοσηλευτών του Γ.Ν. Πατρών

otavoice

Τοιχογραφία από Βραζιλιάνους καλλιτέχνες στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στη Ν. Ιωνία

otavoice

Δ. Κοζάνης: Δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων 24-26/9

otavoice

Π.Ε.Δ.Δ.Ε: Τάσσεται ενάντια στη συγχώνευση σχολείων και κατάργηση τμημάτων

otavoice

ΠΙΝ: «Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων της Κέρκυρας

otavoice