OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Π.Β.Α: Στο πλευρό των μαθητών ο Κ. Μουτζούρης για τις συγχωνεύσεις κατευθύνσεων

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης δέχτηκε χθές, στη αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, δεκάδες μαθητές, καθηγητές και γονείς από το 3ο Λύκειο Μυτιλήνης, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την απόφαση να καταργηθεί από την Γ’ Λυκείου η κατεύθυνση Ανθρωπιστικών Σπουδών.

Την Παρασκευή θα επισκεφτούν τον Περιφερειάρχη για το ίδιο θέμα μαθητές και γονείς του Λυκείου Ιππείου.

Οι μαθητές και οι εκπρόσωποι διδασκόντων και γονέων ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη και τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας Αριστόβουλο Ελευθερίου για το θέμα και ζήτησαν την παρέμβαση του προκειμένου, όπως τόνισαν, να δικαιωθεί ο αγώνας τους και να αρθεί η άδικη απόφαση του Υπουργείου.

Ο Περιφερειάρχης στην τοποθέτηση του τάχθηκε με το πλευρό των μαθητών, χαρακτηρίζοντας δίκαιο τον αγώνα τους και ζήτησε ενημέρωση και από την Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου κ. Στρατάκη με την οποία επικοινώνησε.

Επίσης επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Υφυπουργό Παιδείας κ. Μακρή προκειμένου να δηλώσει την στήριξη του προς τους μαθητές και να ζητήσει την ανάκληση της σχετικής απόφασης.

Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με χαρά δέχτηκα σήμερα τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς οι οποίοι με ενημέρωσαν για το ζήτημα που τους απασχολεί. Θεωρώ πως έχουν δίκιο γιατί αυτή την περίοδο τα παιδιά αυτά που δίνουν εξετάσεις σε μερικούς μήνες θα πρέπει να είναι ήρεμα και προσηλωμένα στον στόχο τους και όχι να αλλάζουν σχολεία και συνθήκες.

Επικοινώνησα με την Υφυπουργό Παιδείας κ. Μακρή θα επιδιώξω να μιλήσω και με τον ίδιο τον Υπουργό κ. Πιερρακάκη και θα ζητήσω την ανάκληση της απόφασης.

Η Παιδεία όπως και η Υγεία είναι οι θεμέλιοι λίθοι της κοινωνίας και δεν επιδέχονται πειραματισμούς.»

Σχετικά Άρθρα

Η Δημοτική Αρχή Πατρέων στο αντινατοϊκό – αντιπολεμικό συλλαλητήριο

otavoice

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής, με τον Δήμαρχο Αμαρουσίου

otavoice

Το μεγαλύτερο ελληνικό event κλασικού ιστορικού αυτοκινήτου, στην Γορτυνία

otavoice

Διευθύνων Σύμβουλος ΠΡΟΤΟΥΡ: Χρονιά ρεκόρ για τον τουρισμό της Ρόδου

otavoice

Καζάνι που βράζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση- Ορόσημο το συνέδριο της Ρόδου

otavoice

Στην Μήλο το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών

otavoice