OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Σύσκεψη στην Π.Κ.Μ για τη στήριξη των μυδοκαλλιεργητών του Θερμαϊκού

Η στήριξη από την Πολιτεία των μυδοκαλλιεργητών του Θερμαϊκού Κόλπου, που φέτος το καλοκαίρι υπέστησαν μια πρωτοφανή καταστροφή, αποτέλεσε το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με πρωτοβουλία της Αντιπεριφέρειας Αγροτικής Οικονομίας.

«Στόχος της πρωτοβουλίας που αναλάβαμε είναι να συγκεντρώσουμε τις απόψεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων και να καταθέσουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση στην επιτροπή που θα συσταθεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για να διερευνήσει τις πιθανές λύσεις στο πρόβλημα που έχει ανακύψει με τις μυδοκαλλιέργειες. Η ανάγκη στήριξης των μυδοκαλλιεργητών είναι επιτακτική, όπως επιβεβλημένη είναι και η άμεση λήψη μέτρων για την επανεκκίνηση του κλάδου. Είναι δίκαιο το αίτημα για ενίσχυση των μυδροκαλλιεργητών.

Συγχρόνως, πρέπει να προταθούν λύσεις, για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του κλάδου στο μέλλον και να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής», ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Κεφαλάς.

«Στην κορυφή των διεκδικήσεών μας θα πρέπει να βρεθεί το αίτημα για άμεση στήριξη των μυδοκαλλιεργητών μέσα από ένα πλαίσιο ελαφρύνσεων και αποζημιώσεων», σημείωσε στην τοποθέτησή του και ο Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Κώστας Γιουτίκας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ακόμη, υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, εκπρόσωποι από τις Περιφερειακές Ενότητες Ημαθίας, Πιερίας και Χαλκιδικής όπως και εκπρόσωποι των μυδοκαλλιεργητών αλλά και της επιστημονικής κοινότητας.

Σχετικά Άρθρα

Ο Χ. Μπονάνος στην ορκωμοσία νοσηλευτών του Γ.Ν. Πατρών

otavoice

Τοιχογραφία από Βραζιλιάνους καλλιτέχνες στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στη Ν. Ιωνία

otavoice

Δ. Κοζάνης: Δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων 24-26/9

otavoice

Π.Ε.Δ.Δ.Ε: Τάσσεται ενάντια στη συγχώνευση σχολείων και κατάργηση τμημάτων

otavoice

ΠΙΝ: «Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων της Κέρκυρας

otavoice

Π.Δ.Ε: Ανοικτή πρόσκληση σε επιχειρήσεις για συμμετοχή στην 11η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

otavoice