OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Αυτοψία της Αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής σε καθαρισμούς ρεμάτων του Δ. Μαραθώνα

Στα ρέματα του Δήμου Μαραθώνα βρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής κ. Βίκυ Καβαλλάρη μαζί με τον Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ανατ. Αττικής (ΠΕΑΑ) κ. Γεώργιο Ψαρομιχαλάκη, προκειμένου να ελέγξουν την πρόοδο των εργασιών στους καθαρισμούς των ρεμάτων που διενεργούν τα συνεργεία της Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής.

Στην επιθεώρηση των εργασιών παρευρέθησαν επίσης ο Δήμαρχος Μαραθώνα κ. Στέργιος Τσίρκας και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, κ. Ευάγγελος Κυπαρίσσης. Προτεραιότητα δόθηκε στην περιοχή που είχε πληγεί από τις πυρκαγιές της 11ης Αυγούστου 2024 στον Δήμο Μαραθώνα.

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί εργασίες καθαρισμού στο ρέμα Ραπεντώσας, ενώ οι εργασίες συνεχίζονται στο ρέμα Καινούργιο, από την εκβολή του προς ανάντη, σε τεχνικά έργα και εντός της κατοικημένης περιοχής του Δήμου.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα προγραμματίζονται εργασίες σε φράγματα ανάσχεσης στο ρέμα Μαρούγκα ανάντη, σε ρέμα στο Κάτω Σούλι, στην τάφρο των δικαστικών υπαλλήλων, στο ρέμα Καλέντζι, καθώς και σε άλλα ρέματα του Δήμου Μαραθώνα.

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει να υλοποιεί με εντατικούς ρυθμούς καθαρισμούς στις κοίτες των ρεμάτων, καθώς και εργασίες καθαρισμού οχετών σε άνοιγμα μέχρι 3μ, προκειμένου να απελευθερωθεί η διατομή για την απρόσκοπτη ροή των ομβρίων, με αίσθημα ευθύνης, έχοντας ως πρωταρχικό μέλημα τη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής, της ανθρώπινης περιουσίας και του φυσικού περιβάλλοντος.

Σχετικά Άρθρα

Β. Σπανάκης: «Πρόσθετα 220εκ. ευρώ στους Δήμους για το 2024»

otavoice

Π.Ι.Ν: Παράταση για έναν χρόνο στο πιστοποιητικό λειτουργίας της πλωτής γέφυρας Λευκάδας

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Ξεκινούν τα μαθήματα ξένων γλωσσών για ενήλικες

otavoice

Δ. Κηφισιάς: Πρόσκληση σε Διεθνές Συνέδριο με θέμα την Ειρήνη

otavoice

Δυναμικό “παρών” στην ημερίδα της Περιφέρειας Αττικής για τον Καρκίνο του Μαστού

otavoice

ΔΕΥΑΚ: 4.635 υδρομετρητές απομακρυσμένης μέτρησης στην Κοζάνη

otavoice