OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Γιάννης Φωστηρόπουλος: Είχα την ευλογία να μεγαλώσω σε σπίτι δασκάλων

Μια συγκινητική και με ευαισθησία ανάρτηση έκανε ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος, για την σημερινή ημέρα που είναι αφιερωμένη παγκοσμίως στους εκπαιδευτικούς.

Παιδί εκπαιδευτικών, νιώθει ότι είχε την ευλογία ο πατέρας και η μητέρα του, να είναι δάσκαλοι, καθοδηγητές, μέντορες και υποστηρικτές του.

Η ανάρτηση του δημάρχου Παλαιού Φαλήρου: 

Η 5η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών, μία ημέρα αφιερωμένη στους ανθρώπους που έχουν αναλάβει το κρίσιμο έργο της διαμόρφωσης των μελλοντικών γενεών.

Μια ιδιαίτερη ημέρα για εμένα προσωπικά, καθώς είχα την ευλογία να μεγαλώσω σε σπίτι δασκάλων.
Οι δυο γονείς μου υπήρξαν καθοδηγητές, μέντορες και υποστηρικτές, πάντοτε δίπλα μας για να ακούσουν, να κατανοήσουν και να βοηθήσουν.

Μεγαλώνοντας και μέσα από την επικοινωνία με τους συμπολίτες μου, είχα την ευτυχία να συνειδητοποιήσω πως αυτά τα χαρακτηριστικά τα πρόσφεραν απλόχερα σε όλες τις γενιές μαθητών που δίδαξαν.

Ο κ. Στάθης και η κα Αρετή ήταν πάντοτε έτοιμοι να ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση των μαθητών, να ενθαρρύνουν τη δημιουργικότητα και να προωθήσουν την κριτική τους σκέψη.

Ως γιος εκπαιδευτικών, γνωρίζω από πρώτο χέρι την ανεκτίμητη σημασία της προσφοράς τους. Οι εκπαιδευτικοί μας δεν προσφέρουν απλώς γνώσεις, αλλά μεταδίδουν αξίες, δημιουργούν πρότυπα και ενισχύουν τον χαρακτήρα των μαθητών. Είναι εκείνοι που σπέρνουν τους σπόρους της ευθύνης, της αλληλεγγύης και του σεβασμού, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση της αυριανής κοινωνίας.

Πέρα από μια μέρα τιμής και ευγνωμοσύνης, η σημερινή, αποτελεί για μένα μια υπενθύμιση, της ανάγκης για συνεχή υποστήριξη και αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος, ώστε οι εκπαιδευτικοί μας να μπορούν να επιτελέσουν αποτελεσματικά το σπουδαίο έργο τους.

Σχετικά Άρθρα

Ορκίστηκε νέος υπάλληλος στο Δήμο Πύργου

otavoice

Η Δημοτική Αρχή Πατρέων στο αντινατοϊκό – αντιπολεμικό συλλαλητήριο

otavoice

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής, με τον Δήμαρχο Αμαρουσίου

otavoice

Το μεγαλύτερο ελληνικό event κλασικού ιστορικού αυτοκινήτου, στην Γορτυνία

otavoice

Διευθύνων Σύμβουλος ΠΡΟΤΟΥΡ: Χρονιά ρεκόρ για τον τουρισμό της Ρόδου

otavoice

Καζάνι που βράζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση- Ορόσημο το συνέδριο της Ρόδου

otavoice