OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Η Δήμαρχος Τήλου στο 8ο Συνέδριο Βιωσιμότητας για τη ΝΑ Ευρώπη και τη Μεσόγειο

Ο Δήμος Τήλου με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει τη συμμετοχή της Δημάρχου, κας Μαρίας Καμμά, ως ομιλήτρια στο 8ο Συνέδριο Βιωσιμότητας για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 14 και 15 Οκτωβρίου 2024, υπό τη διοργάνωση του The Economist Impact Events σε συνεργασία με το SDSN Greece.
Το συνέδριο διεξάγεται σε μια κρίσιμη περίοδο, όπου η παγκόσμια ανησυχία για τη βιώσιμη ανάπτυξη κινδυνεύει να παραμεριστεί λόγω των γεωπολιτικών αναταράξεων και της διεθνούς αστάθειας, ως αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και του πολέμου Ισραήλ-Γάζας. Ωστόσο, είναι προφανές ότι η ανθρωπότητα δεν έχει την πολυτέλεια του χρόνου. Η κλιματική κρίση, η ενεργειακή και εφοδιαστική κρίση μετά την πανδημία, η απώλεια της βιοποικιλότητας, οι συνεχείς ξηρασίες σε πολλές περιοχές, οι ροές προσφύγων και η αυξανόμενη ανισότητα αποτελούν ένα σύμπλεγμα κρίσεων που απαιτεί άμεση και συντονισμένη δράση σε παγκόσμιο επίπεδο.
Σε αυτό το πλαίσιο, η Δήμαρχος Τήλου, κα Μαρία Καμμά, θα συμμετάσχει στις συζητήσεις με ηγέτες κρατών, νομπελίστες, ευρωπαϊκούς και διεθνείς θεσμικούς εκπροσώπους, καθώς και επιχειρηματίες και ακαδημαϊκούς από όλο τον κόσμο, με στόχο να αναδειχθούν νέες ιδέες και προτάσεις για την αντιμετώπιση των κρίσιμων προκλήσεων βιωσιμότητας που απειλούν τη Μεσόγειο και τον πλανήτη.
Το συνέδριο φιλοδοξεί να προσφέρει έναν ανοιχτό διάλογο, προωθώντας τη δημιουργία καινοτόμων λύσεων μέσα από τη συνεργασία και τη συλλογική σκέψη.

Σχετικά Άρθρα

Π.Ι.Ν: Παράταση για έναν χρόνο στο πιστοποιητικό λειτουργίας της πλωτής γέφυρας Λευκάδας

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Ξεκινούν τα μαθήματα ξένων γλωσσών για ενήλικες

otavoice

Δ. Κηφισιάς: Πρόσκληση σε Διεθνές Συνέδριο με θέμα την Ειρήνη

otavoice

Δυναμικό “παρών” στην ημερίδα της Περιφέρειας Αττικής για τον Καρκίνο του Μαστού

otavoice

ΔΕΥΑΚ: 4.635 υδρομετρητές απομακρυσμένης μέτρησης στην Κοζάνη

otavoice

Δ. Πεντέλης: Ψήφισμα κατά των συγχωνεύσεων σχολικών τμημάτων από το ΔΣ

otavoice