OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής, με τον Δήμαρχο Αμαρουσίου

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου την Τρίτη 1η Οκτωβρίου 2024, στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής

Στην ατζέντα της συνάντησης τα έργα που βρίσκονται στον κατάλογο εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας Αττικής και αφορούν στο Μαρούσι με ιδιαίτερη έμφαση σε αυτά που σχετίζονται στην ασφάλεια και την ανάπτυξη της πόλης των Βορείων Προαστίων.

Σε συνέχεια της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής με τον Δήμαρχο Αμαρουσίου, ακολούθησε συνάντηση των τεχνικών Υπηρεσιών Περιφέρειας και Δήμου όπου αναλύθηκαν οι τεχνικές λεπτομέρειες των θεμάτων που συζήτησαν οι δύο άνδρες.

Ιδιαιτέρως τονίστηκε η αναγκαιότητα του έργου διευθέτησης του Ρέματος Σαπφούς, το οποίο και σε συνέχεια της ένταξής του στο πρόγραμμα «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή» του ΕΣΠΑ 2021-2027, βρίσκεται στο τελικό στάδιο για τη δημοπράτησή του από την Περιφέρεια Αττικής.

Συζητήθηκαν ακόμη:

Η δυνατότητα εκτέλεσης από την Περιφέρεια Αττικής του σημαντικού έργου ανακατασκευής του ιστορικού κλειστού Γυμναστηρίου «Σπύρος Λούης».

Η απαραίτητη μελέτη για αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή του Παραδείσου και Πολυδρόσου.

Το απαραίτητο έργο της επέκτασης ομβρίων υδάτων επί της οδού Σισμανογλείου.

Η ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού Γηπέδου του Αγίου Θωμά.

Οι αναγκαίες ασφαλτοστρώσεις υπερτοπικών οδών, αρμοδιότητας Περιφέρειας Αττικής.

Η ανάληψη της ευθύνης διαχείρισης της οδού Σπύρου Λούη από την Περιφέρεια Αττικής.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε ότι:

«Η συνεργασία Α’ και Β’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελεί τον θεμέλιο λίθο για την προώθηση σημαντικών έργων υποδομής και την ενίσχυση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας. Αυτή η συνεργασία είναι κρίσιμη, καθώς μας επιτρέπει να συνδυάζουμε τους πόρους και τις δυνάμεις μας, προκειμένου να αναπτύξουμε στρατηγικές που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες κατοίκων και επισκεπτών. Σε αυτή τη βάση, η Περιφέρεια Αττικής είναι προσηλωμένη στην ενδυνάμωση των δεσμών με Δήμους, όπως το Μαρούσι, ώστε να αντιμετωπίζονται από κοινού οι προκλήσεις που ανακύπτουν και να υλοποιούνται έργα που θα εξυπηρετούν το κοινό καλό. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους τοπικούς φορείς, ώστε να εξασφαλίσουμε ότι οι πολιτικές μας είναι συμβατές με τις πραγματικές ανάγκες του κοινωνικού συνόλου. Με την αγαστή συνεργασία του Δημάρχου κ. Αμπατζόγλου, θέτουμε στόχους που αφορούν την ασφάλεια, την ανάπτυξη και την αναβάθμιση των υποδομών. Αυτές οι στοχευμένες παρεμβάσεις έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος. Η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει να ενισχύει τις προοπτικές για ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους πολίτες. Η συντονισμένη προσπάθεια αυτή προσπάθεια είναι αυτή που φέρνει αποτελέσματα. Μαζί, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για την Αττική»

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου δήλωσε:

«Για το Μαρούσι αποτελεί προτεραιότητα το έργο της διευθέτησης του Ρέματος Σαπφούς. Με ενέργειες τόσο του αρμόδιου Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Παπαθανάση όσο και του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά, τακτοποιήθηκε η μεγάλη εκκρεμότητα χρηματοδότησής του. Αυτό το έργο αποτελεί σταθμό και έργο πνοής όχι μόνο για το Μαρούσι, αλλά και για όλο τον Βόρειο Τομέα Αθηνών. Επιπλέον η εκτέλεσή του θα απελευθερώσει και άλλα αντιπλημμυρικά έργα στην πόλη μας όπως του Ανατολικού Αμαρουσίου. Έχω εμπιστοσύνη στον Νίκο Χαρδαλιά για την επιτάχυνση των τελευταίων τεχνικών ζητημάτων που θα οδηγήσουν στη δημοπράτηση της διευθέτησης του Ρέματος Σαπφούς. Επιπλέον η καταρχάς θετική τοποθέτηση του Περιφερειάρχη όσο αφορά την ανακατασκευή του εμβληματικού για το Μαρούσι μας, κλειστού Γυμναστηρίου “Σπύρος Λούης”, είναι και αυτή μία σημαντική εξέλιξη και ενδεικτική της καλής συνεργασίας που χτίζουμε. Για σειρά ακόμη σημαντικών ζητημάτων βρίσκουμε πολύ καλή ανταπόκριση και είμαστε σίγουροι πως τα επόμενα χρόνια Δήμος Αμαρουσίου και Περιφέρεια Αττικής θα δημιουργήσουν δεσμούς και θα παράξουν σπουδαία έργα βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής σε κατοίκους, εργαζόμενους και επισκέπτες της πόλης μας».

Σχετικά Άρθρα

Ορκίστηκε νέος υπάλληλος στο Δήμο Πύργου

otavoice

Γιάννης Φωστηρόπουλος: Είχα την ευλογία να μεγαλώσω σε σπίτι δασκάλων

otavoice

Η Δημοτική Αρχή Πατρέων στο αντινατοϊκό – αντιπολεμικό συλλαλητήριο

otavoice

Το μεγαλύτερο ελληνικό event κλασικού ιστορικού αυτοκινήτου, στην Γορτυνία

otavoice

Διευθύνων Σύμβουλος ΠΡΟΤΟΥΡ: Χρονιά ρεκόρ για τον τουρισμό της Ρόδου

otavoice

Καζάνι που βράζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση- Ορόσημο το συνέδριο της Ρόδου

otavoice