OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Λέσβος: Οριοθετήθηκε μεγάλο μέρος της αναζωπύρωσης ‑ Ενεργό το βόρειο μέτωπο

Άσχημη τροπή έχει πάρει η νέα μεγάλη αναζωπύρωση στην πυρκαγιά στην Λέσβο και  ο Δήμος Δυτικής Λέσβου εξέδωσε νέα ανακοίνωση για εκκένωση του οικισμού της Βρίσας.

Κι εκεί που όλοι πίστεψαν ότι η φωτιά στην ευρύτερη περιοχή των Βατερών τελείωσε, οι άνεμοι που άρχισαν να φυσούν επέστρεψαν τον εφιάλτη και μάλιστα με μέτωπο που κινείται στα δυτικά, από τη Βρίσα μέχρι και το κεφαλοχώρι του Πολιχνίτου.

Στην περιοχή των θερμοπηγών του Πολιχνίτου ανοίγονται αυτή την ώρα ζώνες πυροπροστασίας ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει τεθεί σε επιφυλακή γειτονική στρατιωτική μονάδα.

Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση το μεγαλύτερο τμήμα της νεας αναζωπύρωσης πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί, ενώ παραμένει ενεργό το βόρειο μέτωπο σε ιδιαίτερα δύσβατη περιοχή. 

Στη πυρκαγιά επιχειρούν 85 πυροσβέστες, με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα, 8 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, ενώ όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου είναι σε γενική επιφυλακή. Επίσης συνδρομή παρέχουν το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και εθελοντές.

Η φωτιά αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη μεταξύ της Βρίσας και του Πολιχνίτου και σύμφωνα με πληροφορίες καίει περιοχές που δεν είχαν πληγεί τις προηγούμενες ημέρες. Η κατάσταση κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή.

Νέα αναζωπύρωση στο μέτωπο της πυρκαγιάς στη νότια Λέσβο στη θέση Λαγκάδα κοντά στη Βρίσα, σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες.

«Γραμμή άμυνας» στις φλόγες, ο αεροδιάδρομος του Πολιχνίτου, ενώ η πυρκαγιά έφτασε έξω από τον οικισμό της Βρίσας.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής ενώ επιχειρούν όλα τα διαθέσιμα εναέρια προκειμένου να περιορίσουν το συντομότερο δυνατό το νέο μέτωπο. Σύμφωνα με πληροφορίες έρχεται αεροσκάφος Canadair από την Αθήνα να συνδράμει στις προσπάθειες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωί όλα τα μέτωπα ήταν ανενεργά ωστόσο παρέμεναν στην περιοχή άνδρες της Πυροσβεστικής.

 

Σχετικά Άρθρα

Ο εφιάλτης της λειψυδρίας: Μειώνονται τα αποθέματα νερού- Οι λύσεις που εξετάζουν οι επιστήμονες

otavoice

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Τι έδειξαν οι έλεγχοι – Τα «κόλπα» των εργοδοτών

otavoice

Ερώτηση 29 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την ασφάλεια του σιδηροδρόμου

otavoice

Λίβανος: «Οι δρόμοι γέμισαν αίμα» – Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν το μακελειό

otavoice

Στην Αθήνα σήμερα ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης

otavoice

6 εκατ. παιδιά επηρεάστηκαν από τις καταστροφικές επιπτώσεις του τυφώνα Γιάγκι

otavoice