OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Το Κίεβο γιόρτασε την ημέρα των Χριστουγέννων

Ο κόσμος στο κέντρο του Κιέβου υποδέχτηκε με ζητωκραυγές την Κυριακή το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου της πρωτεύουσας, το οποίο άναψε για πρώτη φορά πριν από μια εβδομάδα και έκτοτε ανάβει κάθε απόγευμα.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο βρίσκεται στην πλατεία της Σοφίας – το παραδοσιακό μέρος για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς που συνήθως περιλαμβάνει μια χριστουγεννιάτικη αγορά – στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Η στιγμή που το δέντρο φωτίστηκε με τη χρήση μιας γεννήτριας ρεύματος αντιμετωπίστηκε με ενθουσιασμό από το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει τη στιγμή.

Φωτισμένο σε μπλε και κίτρινα χρώματα, όπως η εθνική σημαία της Ουκρανίας, το δέντρο ύψους 12 μέτρων είναι διακοσμημένο με λευκά περιστέρια και στην κορυφή του ένα στολίδι που αντιπροσωπεύει το οικόσημο της Ουκρανίας, σύμβολο της χώρας που έχει καταστραφεί από τον πόλεμο του Πούτιν από τον Φεβρουάριο. 24 φέτος.

Ο δήμαρχος Κιέβου Vitaly Klitschko είπε νωρίτερα φέτος ότι οι διακοσμήσεις θα χρηματοδοτηθούν 100% από τοπικές επιχειρήσεις και ότι το δέντρο θα στολιστεί με «φώτα εξοικονόμησης ενέργειας».

Ο Ihor Zholudiev, ειδικός πληροφορικής με καταγωγή από τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, το Χάρκοβο, είπε στο CNN ότι βρήκε τη στιγμή «εμπνευσμένη».

«Συνήθως δεν ήμασταν τόσο χαρούμενοι για αυτό. Αλλά αυτή η δύσκολη χρονιά, που δεν υπάρχουν σχεδόν διακοπές, που αυτές οι διακοπές δεν γίνονται αισθητές, αυτό το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι εμπνευσμένο. Είναι πραγματικά σαν τα Χριστούγεννα», είπε στο CNN, προσθέτοντας ότι οι ευχές του «για την Πρωτοχρονιά, τα Χριστούγεννα και τα γενέθλια είναι οι ίδιες: νίκη και ειρηνικός ουρανός πάνω από τα κεφάλια μας».
Ο Ίχορ και η Βικτώρια, ένα παντρεμένο ζευγάρι που ήταν επίσης παρόν στην πλατεία, απηχούσε το συναίσθημά του.

«Ευχόμαστε στους Ρώσους να φύγουν από τη γη μας, αυτή είναι η μόνη επιθυμία», είπαν στο CNN, προσθέτοντας ότι ελπίζουν σε «κάποια αχτίδα καλού», αυτά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

«Ήρθαμε εδώ με το παιδί μας. Γεννήθηκε κατά τη διάρκεια μιας αεροπορικής επιδρομής και χρειάζεται επίσης την ευτυχία. Η κόρη μας είναι 9 μηνών, γεννήθηκε στις 31 Μαρτίου», είπαν.

Σχετικά Άρθρα

Σε εξέλιξη επιχείρηση εντοπισμού δεκάδων παράνομων μεταναστών στην Μεσαρά Ηρακλείου

otavoice

Ο εφιάλτης της λειψυδρίας: Μειώνονται τα αποθέματα νερού- Οι λύσεις που εξετάζουν οι επιστήμονες

otavoice

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Τι έδειξαν οι έλεγχοι – Τα «κόλπα» των εργοδοτών

otavoice

Ερώτηση 29 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την ασφάλεια του σιδηροδρόμου

otavoice

Λίβανος: «Οι δρόμοι γέμισαν αίμα» – Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν το μακελειό

otavoice

Στην Αθήνα σήμερα ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης

otavoice