OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Καιρός: Σήμερα Τετάρτη, η πιο βροχερή ημέρα

H σημερινή ημέρα θα είναι η πιο βροχερή ημέρα της εβδομάδας, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο, αρκετές οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες στα δυτικά κεντρικά και τα βόρεια τμήματα της χώρας.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο νότιοι μέχρι 4 μποφόρ, βόρειοι στο Αιγαίο έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι στους 24 με 28 βαθμούς. Και τις επόμενες ημέρες πάντως θα σημειώνονται τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες στο Ιόνιο τα δυτικά ηπειρωτικά, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και τη Μακεδονία

Στην Αττική θα βρέξει σήμερα μετά το μεσημέρι, στα βόρεια πιθανόν και πρόσκαιρη καταιγίδα. Η θερμοκρασία έως 28 βαθμούς Κελσίου. Αύριο πιθανότητα να βρέξει το μεσημέρι πολύ τοπικά όμως

Στην Θεσσαλονίκη κλειστός βροχερός καιρός. η θερμοκρασία έως 24 βαθμούς Κελσίου. Και το επόμενο διήμερο βροχή στη Θεσσαλονίκη.

Πρόγραμμα αναβάθμισης της ΕΜΥ

Η ΕΜΥ σήμερα παρουσιάζει το πρόγραμμα αναβάθμισης, εκσυγχρονισμού της που σχεδόν ολοκληρώνεται.

Με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη χώρα μας με ένα πρόγραμμα από το ΕΣΠΑ και την Κοινωνία της Πληροφορίας εγκαθιστά 80 νέους μετεωρολογικούς σταθμούς στην επικράτεια, που ανά 5 λεπτά θα δίνουν τις καιρικές συνθήκες, 10 σταθμούς σε πλοία που ταξιδεύουν στα πελάγη μας, προμηθεύεται 10 φορητούς μετεωρολογικούς σταθμούς, εγκαθιστά σύστημα με το οποίο αυτοματοποιούνται οι ραδιοβολίσεις (το «σκανάρισμα» της ατμόσφαιρας με τα μετεωρολογικά μπαλόνια, ενώ αναβαθμίζει την διαδικτυακή της πύλη – emy.gr, ώστε άμεσα, εύχρηστα όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση σε όλη τη μετεωρολογική πληροφορία, σε όλες τις παρατηρήσεις (μετεωρολογικοί σταθμοί, ραντάρ, δορυφόροι) , και σε όλες τις προγνώσεις.

Πηγή: ertnews.gr
Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος Μ.Sc. FRMetS

Σχετικά Άρθρα

Ο εφιάλτης της λειψυδρίας: Μειώνονται τα αποθέματα νερού- Οι λύσεις που εξετάζουν οι επιστήμονες

otavoice

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Τι έδειξαν οι έλεγχοι – Τα «κόλπα» των εργοδοτών

otavoice

Ερώτηση 29 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την ασφάλεια του σιδηροδρόμου

otavoice

Λίβανος: «Οι δρόμοι γέμισαν αίμα» – Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν το μακελειό

otavoice

Στην Αθήνα σήμερα ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης

otavoice

6 εκατ. παιδιά επηρεάστηκαν από τις καταστροφικές επιπτώσεις του τυφώνα Γιάγκι

otavoice