OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Νέα επίθεση της Χεζμπολάχ στη Χάιφα – Μάχες επιβεβαιώνει ο IDF

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε το πρωί ότι αναχαίτισε βλήματα με προέλευση τον Λίβανο, λίγη ώρα αφού ήχησαν οι σειρήνες προειδοποίησης σε πολλές παράκτιες περιοχές νότια της Χάιφα.

O απεσταλμένος του ΕΡΤΝews, Γιώργος Σιδέρης, βρίσκεται στα 5,5 χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Λίβανο, όπου ο ισραηλινός στρατός (IDF) ανακοίνωσε ότι τρία μέλη του τραυματίστηκαν σοβαρά σε μάχες. Στο βόρειο Ισραήλ η μεγαλύτερη ίσως επίθεση της Χεζμπολάχ στη Χάιφα, την στρατηγική μεγάλη πόλη του Βορρά, οδηγεί σε νέα έκτακτα μέτρα.

Τα σχολεία έκλεισαν μέχρι νεωτέρας, σε ετοιμότητα βρίσκονται τα νοσοκομεία, οι αρχές ασφαλείας είναι σε εγρήγορση. Ακόμη και τα καταστήματα εστίασης δεν σερβίρουν στο βόρειο Ισραήλ.

 

Από την άλλη πλευρά των συνόρων, φουντώνει το βορειοδυτικό μέτωπο, με δεκάδες μάχες κατά την προσπάθεια των χερσαίων δυνάμεων να πατήσουν και στο λιβανέζικο έδαφος και να κάνουν και εκεί το προγεφύρωμα, βάσει της εντολής για ζώνη εκκένωσης.

«Όλοι έτρεχαν σε υπόγεια, σε υπόγειους, σε υπόγειους σταθμούς για να καλυφθούν, όπως και σε καταφύγια τα οποία υπάρχουν κατά μήκος των κεντρικών οδικών αρτηριών», είπε ο Γιώργος Σιδέρης, καθώς ο ισραηλινός στρατός επεσήμανε ότι η Χεζμπολάχ εκτόξευσε στη διάρκεια της ημέρας περίπου 180 βλήματα, κυρίως εναντίον της Χάιφα και του βόρειου τμήματος της χώρας.

Ανώτατο στέλεχος της Χεζμπολάχ διαμηνύει προς το Ισραήλ ότι «η πυριτιδαποθήκη της οργάνωσης παραμένει αλώβητη παρά τους διαρκείς βομβαρδισμούς.

Σε άλλη ανακοίνωση το σιιτικό κίνημα επεσήμανε ότι μαχητές του στοχοθέτησαν Ισραηλινούς στρατιώτες με βλήματα του πυροβολικού, την ώρα που αυτοί προσπαθούσαν να προελάσουν στις 04:55 της Τετάρτης προς τη μεθοριακή περιοχή της Λαμπουνέχ.

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Ο τυφώνας «Μίλτον» απειλεί τη Φλόριντα: Η μεγαλύτερη εκκένωση στην ιστορία της

otavoice

Β. Σπανάκης: «Πρόσθετα 220εκ. ευρώ στους Δήμους για το 2024»

otavoice

Προειδοποίηση του ΟΗΕ για 400.000 εγκλωβισμένους στό βόρειο τμήμα της Γάζας

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το δίλημμα είναι στασιμότητα ή αλλαγή»

otavoice

To Νόμπελ Χημείας στους D. Baker, D. Hassabis και J. Jumper

otavoice

Γάζα: Ο αμίαντος που απελευθερώνεται από τους βομβαρδισμούς θα σκοτώνει για δεκαετίες

otavoice