OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Σάμος: Εκκενώθηκαν προληπτικά ξενοδοχεία και μεταφέρθηκαν τουρίστες και κάτοικοι στο κλειστό του Πυθαγορείου

Εξακολουθεί να μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Μεσοκάμπου Σάμου.

Πληροφορίες που καταφθάνουν  από τη Πυροσβεστική Υπηρεσία, τουρίστες από ξενοδοχεία της περιοχής και κάτοικοι του Μεσόκαμπου, μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο κλειστό γυμναστήριο του Πυθαγορείου.

Όπως ανέφερε στο δελτίο ειδήσεων του ANT1 ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος:

” Η πυρκαγιά είναι στην πλέον τουριστική περιοχή της Σάμου, το Πυθαγόρειο, και κοντά σε περιοχές που υπάρχουν ξενοδοχεία. Ήδη από τις 5 το απόγευμα εκκενώσαμε πέντε ξενοδοχεία, δύο γιατί πλησίασε κοντά η φωτιά, άλλα τρία προληπτικά. Τώρα αυτή τη στιγμή η φωτιά δεν απειλεί ούτε σπίτια, ούτε ξενοδοχεία, είναι σε ένα λόφο” πρόσθεσε.

“Επιχειρούν όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Σάμου, δύο ελικόπτερα και δύο καναντέρ, έρχεται από στιγμή σε στιγμή και ένα super puma και από ότι μου είπε ο κ. Χαρδαλιάς φεύγει και C-130 με ειδικό τμήμα, με πυροσβέστες. Η κινητοποίηση ήταν άμεση” τόνισε.

Για την κατάσβεση της φωτιάς , αυτή την ώρα επιχειρούν 31 πυροσβέστες με 13 οχήματα, καθώς και 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα πυρόσβεσης. Επίσης, μια ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος με 8 πυροσβέστες με Super Puma, καθώς και τρεις ομάδες αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος με 30 πυροσβέστες με C130. Συνδρομή παρέχουν 88 εθελοντές και 27 εθελοντικά οχήματα και 4 υδροφόρες ΟΤΑ.

Τελευταία ενημέρωση 

Καλύτερη είναι η εικόνα αυτή των ώρα στην πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Μεσόκαμπος Σάμου.

Όπως τόνισαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η φωτιά έχει δύο μέτωπα: το ένα προς το βουνό, το οποίο είναι και το δυσκολότερο λόγω του δάσους και το δεύτερο προς την παραλία στην περιοχή της Γλυκόριζας. Την πυρκαγιά «χωρίζει» στα δύο ο δρόμος που συνδέει το Βαθύ με το Πυθαγόρειο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θετική θεωρείται η εξασθένιση των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή δυσχεραίνοντας το έργο της κατάσβεσης. Λόγω της νύχτας επιχειρούν μόνο οι επίγειες δυνάμεις.

Σχετικά Άρθρα

Ο εφιάλτης της λειψυδρίας: Μειώνονται τα αποθέματα νερού- Οι λύσεις που εξετάζουν οι επιστήμονες

otavoice

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Τι έδειξαν οι έλεγχοι – Τα «κόλπα» των εργοδοτών

otavoice

Ερώτηση 29 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την ασφάλεια του σιδηροδρόμου

otavoice

Λίβανος: «Οι δρόμοι γέμισαν αίμα» – Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν το μακελειό

otavoice

Στην Αθήνα σήμερα ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης

otavoice

6 εκατ. παιδιά επηρεάστηκαν από τις καταστροφικές επιπτώσεις του τυφώνα Γιάγκι

otavoice