OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Κορονοϊός: Ξεπέρασαν τους 2.000 οι νεκροί στις ΗΠΑ

Ο αριθμός των νεκρών που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού στις ΗΠΑ ξεπέρασε τους 2.000 χθες Σάββατο, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης παρουσίασε αλματώδη αύξηση στα 123.000 και πλέον, σύμφωνα με δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Οι ΗΠΑ είναι από αυτή την εβδομάδα η χώρα που καταγράφει τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης στον πλανήτη (123.781). Ο αριθμός των νεκρών (2.229) έχει διπλασιαστεί από την Τετάρτη, όταν έσπασε το φράγμα των 1.000.

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης βρίσκεται στη δίνη της πανδημίας με 52.410 καταγεγραμένα κρούσματα και 728 νεκρούς. Η πόλη της Νέας Υόρκης έχει 517 νεκρούς και 29.158 κρούσματα και θεωρείται η «νέα Γιουχάν».

Από τις υπόλοιπες πολιτείες τα περισσότερα κρούσμτα έχουν: 11.124 New Jersey, 5.065  California, 4.650 Michigan, 4.257   Massachusetts, 4.008  Washington, 3.763  Florida, 3.491 Illinois και  3.315 Louisiana.

Σύμφωνα με δηλώσεις του ο Ντόναλντ Τραμπ  εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής καραντίνας στη μεγαλούπολη. Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε ότι θα εξεταστεί επίσης η επιβολή του ίδιου μέτρου για το Νιου Τζέρσι και το Κονέκτικατ, προσθέτοντας ότι θα προτιμούσε να μην το κάνει αλλά «ίσως χρειαστεί».

Ήδη ανακοινώθηκε ότι το πλωτό νοσοκομειακό πλοίο Comfort του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού με 1000 κλίνες, 12 χειρουργεία  και πλήρη ιατρικό εξοπλισμό κατευθύνεται στην περιοχή της Νέας Υόρκης για να καλύψει τις ανάγκες του υγειονομικού συστήματος . Η αποστολή του είναι να υποδεχτεί ασθενείς εκτός του κορονοϊού και έτσι να δημιουργηθούν επιπλέον θέσεις στα νοσοκομεία της πολιτείας, που αδυνατούν να απορροφήσουν τον όγκο των ασθενών.

Σχετικά Άρθρα

Ο εφιάλτης της λειψυδρίας: Μειώνονται τα αποθέματα νερού- Οι λύσεις που εξετάζουν οι επιστήμονες

otavoice

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Τι έδειξαν οι έλεγχοι – Τα «κόλπα» των εργοδοτών

otavoice

Ερώτηση 29 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την ασφάλεια του σιδηροδρόμου

otavoice

Λίβανος: «Οι δρόμοι γέμισαν αίμα» – Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν το μακελειό

otavoice

Στην Αθήνα σήμερα ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης

otavoice

6 εκατ. παιδιά επηρεάστηκαν από τις καταστροφικές επιπτώσεις του τυφώνα Γιάγκι

otavoice