OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

ΣΥΡΙΖΑ: “Η Αυτοδιοίκηση στην εποχή του επιτελικού θράσους” – Πυρά σε Πατούλη και Παπαστεργίου

Για επιτελικό μπάχαλο της καμίας ευθύνης, κάνει λόγο το Τμήμα Αυτοδιοίκησης ΣΥΡΙΖΑ μετά τα όσα εκτυλίχθηκαν κατά την επέλαση της κακοκαιρίας “Ελπίδα” που προκάλεσε πολλά προβλήματα στην Αττική.

Ωστόσο, αφορμή για την ανακοίνωση του Τμήματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ήταν η επιστολή του αν. υπουργού Εσωτερικών Στ. Πέτσα, με την οποία επιχειρούσε να ρίξει τις ευθύνες στους Δημάρχους αλλά και η αντίδραση του προέδρου της ΚΕΔΕ χαρακτηρίζοντάς τον ως τον πιο “φιλοκυβερνητικό Πρόεδρο που είχε ποτέ η ΚΕΔΕ” όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Από τα πυρά δεν ξέφυγε και ο “ανεπαρκής”, όπως τονίζει, Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης που προσθέτει πως “στοχοποιεί Δημάρχους όπως ο Σίμος Ρούσσος του Χαλανδρίου, που αναγκάστηκαν να υποκαταστήσουν την Περιφέρεια στους κεντρικούς άξονες, με τα ελάχιστα μέσα που διαθέτουν εις βάρος του τοπικού δικτύου”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Όποιος παρακολουθεί την συζήτηση στην Βουλή και ακούγοντας τον κ. Βορίδη και τον κάθε Πικραμένο υπουργό και βουλευτή της Ν. Δ. που προσπαθεί να καλύψει το επιτελικό μπάχαλο της καμίας ευθύνης, εκπλήσσεται με την προσπάθεια μεταφοράς ευθυνών από τους κυβερνώντες στην Αυτοδιοίκηση. Χωρίς να γνωρίζουν ούτε τι αρμοδιότητες έχει, πολύ περισσότερο τι δυνατότητες έχει και τι πόρους τους στερεί η κυβερνητική πολιτική. Το μικρότερο ποσοστό δημόσιων δαπανών στην Ευρώπη !

Ο γνωστός Αν. ΥΠΕΣ κ. Πέτσας σε επιστολή του προς Δήμους και Περιφέρειες, με περίσσιο θράσος, τους καθιστά υπευθύνους!! για τις συνέπειες του χιονιά. Γεγονός που ανάγκασε ακόμα και τον πιο φιλοκυβερνητικό Πρόεδρο που είχε ποτέ η ΚΕΔΕ, τον κ. Παπαστεργιου να την “επιστρέψει” και να αντιπαραβάλλει έμμεσα την ανέμελη στάση των κυβερνώντων στις κρίσεις , με τις σκληρές προσπάθειες που καταβάλλουν χωρίς τα αναγκαία μέσα, οι Αυτοδιοκητικοί σε κάθε φυσική καταστροφή στο πεδίο.

Από κοντά, ο πανθομολογούμενα ανεπαρκής Περιφερειάρχης κ. Πατούλης, αφού διέπρεψε στις φωτογραφίσεις, άφησε χωρίς αλάτι και τα αναγκαία εκχιονιστικά την Αττική ( βλ. δελτία τύπου Δύναμη Ζωής), στοχοποιεί Δημάρχους. Δημάρχους όπως ο Σίμος Ρούσσος του Χαλανδρίου, που αναγκάστηκαν να υποκαταστήσουν την Περιφέρεια στους κεντρικούς άξονες, με τα ελάχιστα μέσα που διαθέτουν εις βάρος του τοπικού δικτύου. Καταγγέλλουν δε επιλεκτική παρέμβαση ανά περιοχήτων μηχανημάτων της Περιφέρειας ανάλογα την φιλική σχέση με τον Περιφερειάρχη.

Η Αυτοδιοίκηση οφείλει, στο σύνολο της, να αντισταθεί και να διεκδικήσει την άμεση κάλυψη των αυξημένων αναγκών της προκειμένου να κρατηθούν ζωντανές οι τοπικές κοινωνίες. Το επικείμενο συνέδριο της ΚΕΔΕ πρέπει να αποτελέσει το εφαλτήριο”.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Πρέβεζας: Ορισμός ειδικής συμβούλου σε θέματα αθλητισμού και πολιτισμού

otavoice

Ι. Καϊτεζίδης: «Με την ονοματοδοσία της Πλατείας τιμούμε τις τοπικές κοινωνίες»

otavoice

Εγκρίθηκε το έργο για τον “Ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου Καβάλας”

otavoice

Επιτυχημένο το 3ο Αντάμωμα Παραδοσιακών Χορών Δήμου Καλαμάτας

otavoice

Συνεχίζονται τα έργα ασφαλτοστρώσεων στο Δήμο Ηρακλείου

otavoice

Π.Ι.Ν: Ξεκινά η εκπόνηση μελέτης μετά την υπογραφή της σύμβασης

otavoice