OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στο 4ο Συνέδριο για τις «Έξυπνες Πόλεις και στους Ψηφιακούς Πολίτες»

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 4ου Συνεδρίου για τις Έξυπνες Πόλεις και τους Ψηφιακούς Πολίτες, “Sm@rt Cities -Digit@l Citizens”, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens με την παρουσία εκπροσώπων και φορέων της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, Πανεπιστημιακών, Επιχειρήσεων Πληροφορικής, πλήθος Δημοσίων Υπαλλήλων και κοινού, με συμμετοχές που ξεπέρασαν τους 1000 συμμετέχοντες. Αντικείμενο του συνεδρίου οι ψηφιακές τεχνολογίες με την υλοποίηση στοχευμένων υπηρεσιών για τους Πολίτες, την Επιχειρηματικότητα, την Κοινωνία.

Η Περιφέρεια Κρήτης, συμμετείχε στο Συνέδριο, ως τιμώμενη Περιφέρεια για τις ψηφιακές της επιδόσεις, εκπροσωπούμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δρ. Κυριάκο Γ. Κώτσογλου, ο οποίος εκτός από την παραλαβή της ιδιαίτερα σημαντικής διάκρισης για την «Ανοικτή Κρήτη», #OpenCrete και τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες της για τους Πολίτες και τις Επιχειρήσεις και μέσω αυτών την προώθηση της συμμετοχής, της διαφάνειας και της λογοδοσίας. Στο παραπάνω πλαίσιο, ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Κυριάκος Κώτσογλου, παρουσίασε μια νέα πρότυπη ηλεκτρονική υπηρεσία, «Τα Ηλεκτρονικά Αιτήματα Πολιτών», μια εφαρμογή μέσω της Ιστοσελίδας της Περιφέρειας, του Προγράμματος Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Εγγράφων «Πάπυρος» και του TaxisNet, με το οποίο ο Πολίτης ή η Επιχείρηση, μπορεί να υποβάλλει ένα αίτημα, το οποίο αυτόματα μετατρέπεται σε έγγραφη – πρωτοκολλημένη αίτηση, η οποία, δρομολογείται στις υπηρεσίες.

Την ίδια στιγμή, παράλληλα, οι εκπρόσωποι της Περιφερειακής και Τοπικής αυτοδιοίκησης συμμετείχαν σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, όπου κατέθεσαν τις απόψεις και τις θέσεις τους, σχετικά με το πως θα ανταποκριθούν στις προκλήσεις του ψηφιακού μετασχηματισμού και της βιώσιμης ανάπτυξης στην επόμενη προγραμματική περίοδο, 2019-2023. Σε αυτήν, εκτός της Περιφέρειας Κρήτης και του Περιφερειάρχη, τον οποίο εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και νεοεκλεγμένος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και οι Δήμαρχοι Καλλιθέας, Τρικκαίων, Χαλκιδέων, Παπάγου-Χολαργού και Κορινθίων. Την συζήτηση συντόνιζε, ο δημοσιογράφος και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Ιωάννης Χαλαβαζής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δρ. Κυριάκος Γ. Κώτσογλου, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «Η Περιφέρεια Κρήτης, έχει ξεκινήσει μια σειρά δράσεων Ψηφιακού Μετασχηματισμού, στηριγμένη στον Στρατηγικό Σχεδιασμό και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμά της, 2014-2019. Στο πλαίσιο αυτό, συνεχώς επικαιροποιεί και επεκτείνει τον Σχεδιασμό της αυτό, στοχεύοντας σε νέες εφαρμογές, με σκοπό την αναβαθμισμένη λειτουργεία των υπηρεσιών της, τη βελτίωση της Διοίκησης και πάνω από όλα την βιώσιμή ανάπτυξή της μέσα από το όραμα που έχει καταθέσει και τις βασικές αξίες της, την Εξυπηρέτηση Πολιτών κι Επιχειρήσεων, τη Διαφάνειακαι την Αποτελεσματικότητα».

Σχετικά Άρθρα

Δ.Πρέβεζας: Ορισμός ειδικής συμβούλου σε θέματα αθλητισμού και πολιτισμού

otavoice

Ι. Καϊτεζίδης: «Με την ονοματοδοσία της Πλατείας τιμούμε τις τοπικές κοινωνίες»

otavoice

Εγκρίθηκε το έργο για τον “Ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου Καβάλας”

otavoice

Επιτυχημένο το 3ο Αντάμωμα Παραδοσιακών Χορών Δήμου Καλαμάτας

otavoice

Συνεχίζονται τα έργα ασφαλτοστρώσεων στο Δήμο Ηρακλείου

otavoice

Π.Ι.Ν: Ξεκινά η εκπόνηση μελέτης μετά την υπογραφή της σύμβασης

otavoice