OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Χ. Άνθης: «Τα Ιόνια Νησιά αποτελούν ένα Πολιτιστικό Εργαστήρι»

Γραπτή δήλωση του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Χρήστου Άνθη, για την παρουσία του στη χορωδιακή συνάντηση Λειβαθούς και στην εκδήλωση του Ιδρύματος Γεωργίου & Μάρης Βεργωτή, στην Κεφαλονιά:

«Είχα την τιμή να παρευρίσκομαι προσκεκλημένος και να παρακολουθήσω την Χορωδιακή συνάντηση Λειβαθούς στις 11 Σεπτεμβρίου, με προσκεκλημένη την Γυναικεία Χορωδία «ΚΑΡΥΑΤΙΔΕΣ», από την Ουγγαρία, η οποία απέδωσε Επτανησιακά τραγούδια στα Ελληνικά, στο δημοτικό θέατρο Κέφαλος.

Η Χορωδία «ΚΑΡΥΑΤΙΔΕΣ» τραγούδησε Ελληνικά Επτανησιακά, με το ίδιο μπρίο και ταπεραμέντο της Επτανησιακής Κουλτούρας.

Αξιοσημείωτη επίσης ήταν και η εκδήλωση του Ιδρύματος Γεωργίου & Μάρης Βεργωτή, για την βράβευση διακριθέντων μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η βράβευση και μία πρώτη οικονομική ενίσχυση των μαθητών που ξεκίνησαν να ανέρχονται την κλίμακα της επιστημονικής τους ανόδου ήταν μια ποιοτική, σοβαρή και ανάλογη της περίστασης εκδήλωση με Ακαδημαϊκούς Ομιλητές που έδειξαν την ποιότητα και τις πρώτες κατευθύνσεις στην γνώση της ανερχόμενης νέας γενιάς.

Τα Ιόνια παράγουν Πολιτισμό αξιοθαύμαστο.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με τον Περιφερειάρχη, κ. Γιάννη Τρεπεκλή και ολάκερη την Πολιτική εκπροσώπηση, συνεπικουρούν στην πολιτιστική προσπάθεια των νησιών μας.

Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κεφαλονιάς, κ. Κουρής, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Απόδημου Ελληνισμού, κ. Παπαναστασάτου και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Γεωργίου & Μάρης Βεργωτή, κ. Γεράσιμος Βεργωτής, συνδράμουν στην ποιοτική πολιτιστική, επιστημονική και μορφωτική άνοδο της Περιφέρειάς μας και της Κεφαλονιάς.

Ο ιδιαίτερος, αξιοζήλευτος και ποιοτικός μας πολιτισμός εδράζεται στην πολιτική, κοινωνική και πολιτιστική ιστορία μας, που αποτελούν για εμάς πυξίδα πορείας μας».

Φωτογραφίες: inkefalonia.gr

Σχετικά Άρθρα

Δ.Πρέβεζας: Ορισμός ειδικής συμβούλου σε θέματα αθλητισμού και πολιτισμού

otavoice

Ι. Καϊτεζίδης: «Με την ονοματοδοσία της Πλατείας τιμούμε τις τοπικές κοινωνίες»

otavoice

Εγκρίθηκε το έργο για τον “Ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου Καβάλας”

otavoice

Επιτυχημένο το 3ο Αντάμωμα Παραδοσιακών Χορών Δήμου Καλαμάτας

otavoice

Συνεχίζονται τα έργα ασφαλτοστρώσεων στο Δήμο Ηρακλείου

otavoice

Π.Ι.Ν: Ξεκινά η εκπόνηση μελέτης μετά την υπογραφή της σύμβασης

otavoice