OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Μ. Ψυχάλης: «Συνεχίζουμε τα έργα κάνοντας πράξη τις δεσμεύσεις μας»

Στην ενεργειακή αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης στα σχολεία της πόλης, προχωρά ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης, με την εγκατάσταση σύγχρονων καυστήρων φυσικού αερίου, συνεχίζοντας έτσι τα σημαντικά έργα που βελτιώνουν τις σχολικές δομές.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι αύριο, Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου, οι εργασίες εγκατάστασης καινούργιου καυστήρα φυσικού αερίου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Λυκόβρυσης, ενώ στη συνέχεια θα εγκατασταθούν καινούργιοι καυστήρες στο Ειδικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων και στο 1ο Γυμνάσιο Πεύκης. Σημειώνεται ότι γίνεται αντικατάσταση παλαιών καυστήρων πετρελαίου, οι οποίοι στο παρελθόν είχαν μετατραπεί σε φυσικού αερίου. Πρόκειται για μία επένδυση στα σχολεία της πόλης ύψους 72.000 ευρώ.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μάριος Ψυχάλης δήλωσε σχετικά: «Δεν σταματάμε στιγμή να επενδύουμε στα σχολεία της πόλης μας ώστε να τα κάνουμε καλύτερα σε όλους τους τομείς. Με τους νέους καυστήρες φυσικού αερίου εξασφαλίζουμε υψηλή ενεργειακή απόδοση αλλά και αισθητή εξοικονόμηση ενέργειας! Αυτό όμως είναι μόνο η αρχή, καθώς οι παρεμβάσεις και τα έργα στα σχολεία θα συνεχιστούν. Κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστας Μπελεχρής αναφερόμενος στο θέμα τόνισε: «Από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε τη διοίκηση υποστηρίζουμε τις σχολικές δομές μας. Εκσυγχρονίζουμε τα σχολεία μας , τα κάνουμε ενεργειακά αυτόνομα και παράλληλα μειώνουμε το κόστος ενέργειας. Με την τοποθέτηση των καυστήρων στα τρία σχολεία ολοκληρώνεται η συγκεκριμένη παρέμβαση για το 2024 και θα συνεχιστεί μέσα στο 2025 με την εγκατάσταση νέων καυστήρων σε σχολεία».

Σχετικά Άρθρα

Δ.Πρέβεζας: Ορισμός ειδικής συμβούλου σε θέματα αθλητισμού και πολιτισμού

otavoice

Ι. Καϊτεζίδης: «Με την ονοματοδοσία της Πλατείας τιμούμε τις τοπικές κοινωνίες»

otavoice

Εγκρίθηκε το έργο για τον “Ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου Καβάλας”

otavoice

Επιτυχημένο το 3ο Αντάμωμα Παραδοσιακών Χορών Δήμου Καλαμάτας

otavoice

Συνεχίζονται τα έργα ασφαλτοστρώσεων στο Δήμο Ηρακλείου

otavoice

Π.Ι.Ν: Ξεκινά η εκπόνηση μελέτης μετά την υπογραφή της σύμβασης

otavoice