OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

47η Εθελοντική Αιμοδοσία στον Δήμο Αμαρουσίου

Τριήμερο Εθελοντικής Αιμοδοσίας διοργανώνει ο Δήμος Αμαρουσίου, για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος, ώστε να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σε μονάδες αίματος των εθελοντών αιμοδοτών, κατοίκων και πολιτών.

Η εθελοντική προσφορά αίματος είναι έμπρακτη έκφραση της κοινωνικής αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο. Με τη συμμετοχή μας στην 47η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου ενισχύουμε την Δημοτική Τράπεζα Αίματος, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στην αυξημένη ζήτηση σε φιάλες αίματος.

Η Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Αμαρουσίου ( Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), τις ακόλουθες ημέρες και ώρες:

  • Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024 από τις 14:00 έως τις 19:00
  • Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024 από τις 9:00 έως τις 13:30
  • Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024 από τις 14:00 έως τις 19:00

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου απευθύνει πρόσκληση σε όλους που μπορούν να δώσουν αίμα, να συμμετέχουν στην εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου.

«Η εθελοντική προσφορά αίματος αποτελεί κορυφαία πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης και αγάπης προς το συνάνθρωπο. Σας προσκαλώ να συμμετέχετε στην 47η εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου μας, διαθέτοντας λίγα λεπτά από το χρόνο σας, ώστε όλοι μαζί να στηρίξουμε και να στείλουμε μήνυμα συμπαράστασης και ελπίδα ζωής στους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται και έχουν ανάγκη από μετάγγιση αίματος».

Την επίβλεψη για τη διεξαγωγή της Αιμοδοσίας έχει ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου Πέτρος Κόνιαρης, με τη συνδρομή του προσωπικού του Τμήματος Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας.

Για την αποφυγή συνωστισμού και την καλύτερη τήρηση των μέτρων ασφάλειας, οι εθελοντές αιμοδότες παρακαλούνται να κλείσουν ραντεβού στην τηλεφωνική γραμμή της αιμοδοσίας: 213-20.31.940. Την αιμοληψία αναλαμβάνει κινητό συνεργείο του Νοσοκομείου Φλέμινγκ, στο οποίο συμμετέχει επιστημονικό προσωπικό, διασφαλίζοντας την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών.

Τα μέλη της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος εφοδιάζονται με κάρτα εθελοντή αιμοδότη του Υπουργείου Υγείας. Με την κάρτα αυτή το μέλος εξασφαλίζει σε περίπτωση ανάγκης μονάδες αίματος για τον ίδιο ή τους συγγενείς του.

Παρακαλούνται οι εθελοντές αιμοδότες κατά την προσέλευσή τους στο Δημαρχείο να έχουν μαζί τους την Αστυνομική Ταυτότητα και τον αριθμό ΑΜΚΑ.

Παράλληλα, με την Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση του κοινού, καθώς και λήψεις σιέλου για έλεγχο συμβατότητας δότη μυελού των οστών σε όσους αιμοδότες επιθυμούν, από τη νοσηλεύτρια του Τοπικού Κέντρου Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών που λειτουργεί στο Δημοτικό Πολυιατρείο σε συνεργασία με τον σύλλογο «Όραμα Ελπίδας».

Σχετικά Άρθρα

Δ. Λαυρεωτικής: Ξεκινά η έκθεση Olympic Yacht Show

otavoice

Δ.Καλαμάτας: Επικαιροποίηση αιτήματος για ένταξη στις μαρτυρικές πόλεις

otavoice

«Υγειονομική Μέριμνα για Όλους από τις Ένοπλες Δυνάμεις» στον Άγιο Ευστράτιο

otavoice

Δ.Αιγάλεω: Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα «Οικονομικά Προσιτή Κατοικία»

otavoice

Δήμαρχος Βόλβης: Ανάγκη να διατηρηθεί το αυτοδιοίκητο των περιφερειακών ΔΕΥΑ

otavoice

Π.Θεσσαλίας: Στις Βρυξέλλες για αποζημιώσεις από πλημμύρες και πανώλη αιγοπροβάτων

otavoice