OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Για την Ενωμένη Ευρώπη συζήτησαν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λυκόβρυσης – Πεύκης

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν η παρουσίαση του βιβλίου του ευρωβουλευτή Δημήτρη Τσιόδρα «Ευρωπαϊκή Ενοποίηση, οι περιπέτειες ενός οράματος» (Εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ) που πραγματοποιήθηκε από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λυκόβρυσης – Πεύκης την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024.

Η εκδήλωση αυτή δεν ήταν απλώς μια παρουσίαση βιβλίου, αλλά μια ευκαιρία για διάλογο και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την Ευρώπη και το μέλλον της.

Ο κ. Δημήτρης Τσιόδρας, με την εμπειρία του ως ευρωβουλευτής, μοιράστηκε τις σκέψεις του για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, όπως η μετανάστευση, το δημογραφικό, η οικονομική ανάπτυξη και η κλιματική αλλαγή.

Στο πάνελ των ομιλητών βρέθηκαν ο Καθηγητής Δημοσίων Σχέσεων και Εξωτερικής Πολιτικής και Βουλευτής της ΝΔ Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών Δημήτρης Καιρίδης, και ο Διεθνολόγος και ερευνητής του ΕΚΠΑ Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο δημοσιογράφος και υποψήφιος Διδάκτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στα Πρότυπα Διακυβέρνησης των Μέσων Βασίλης Βασιλόπουλος.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μάριος Ψυχάλης στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε:

«Το βιβλίο του ευρωβουλευτή Δημήτρη Τσιόδρα είναι εξαιρετικό και θέτει πολλά και σημαντικά ερωτήματα για την Ευρώπη. Η περισσότερη Ευρώπη είναι η λύση σε μία σειρά από προβλήματα.

Τόσα χρόνια και μέσα από αλλεπάλληλες κρίσεις, όπως η οικονομική, η ενεργειακή και η υγειονομική η Ευρωπαϊκή Ένωση με ταχύτατους ρυθμούς μπόρεσε να ανταπεξέλθει».

Ο δήμαρχος Μάριος Ψυχάλης ευχαρίστησε τους Δημήτρη Τσιόδρα, Δημήτρη Καιρίδη, Αλέξανδρο Δεσποτόπουλο και τον Βασίλη Βασιλόπουλο, καθώς και τη Σύμβουλό του για τα Γράμματα και τις Τέχνες και υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σοφία Γουναροπούλου για την πρωτοβουλία και άρτια οργάνωση της εκδήλωσης.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο δήμαρχος Μάριος Ψυχάλης απένειμε στον ευρωβουλευτή Δημήτρη Τσιόδρα αναμνηστική πλακέτα.

Το «παρών» στην παρουσίαση του βιβλίου έδωσαν μεταξύ άλλων και οι αντιδήμαρχοι Ιορδάνης Βογιατζόγλου (Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών), Ιωάννης Καλαμπαλίκης, Χαράλαμπος Καρανάσος (Εσωτερικού Ελέγχου, Οργάνωσης και Διαχείρισης), ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Στιβαχτής, μέλη του ΤΕΕ, εκπρόσωπος του ΑΔΜΗΕ, εκπρόσωποι συλλόγων, οργανισμών και φίλοι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λυκόβρυσης-Πεύκης.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Λαυρεωτικής: Ξεκινά η έκθεση Olympic Yacht Show

otavoice

Δ.Καλαμάτας: Επικαιροποίηση αιτήματος για ένταξη στις μαρτυρικές πόλεις

otavoice

«Υγειονομική Μέριμνα για Όλους από τις Ένοπλες Δυνάμεις» στον Άγιο Ευστράτιο

otavoice

Δ.Αιγάλεω: Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα «Οικονομικά Προσιτή Κατοικία»

otavoice

Δήμαρχος Βόλβης: Ανάγκη να διατηρηθεί το αυτοδιοίκητο των περιφερειακών ΔΕΥΑ

otavoice

Π.Θεσσαλίας: Στις Βρυξέλλες για αποζημιώσεις από πλημμύρες και πανώλη αιγοπροβάτων

otavoice