OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Π. Τατούλης: “Η Κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει τον αγροτικό κόσμο…”

Ο πρ. Περιφερειάρχης και επικεφαλής της «Νέας Πελοποννήσου» Πέτρος Τατούλης, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024, παρευρέθηκε στο 2 ο Συμπόσιο Αγουρέλαιου & Λαδοκομμάτας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο των εγκαταστάσεων του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ελαιοπαραγωγών Παλαιοπαναγιάς στην Π.Ε. Λακωνίας.

Ο κ.Τατούλης παρακολούθησε τους εξαιρετικούς ομιλητές της εκδήλωσης, οι οποίοι αναφέρθηκαν κυρίως σε ζητήματα που αφορούν την σύγχρονη ελαιοκαλλιέργεια και συνομίλησε με τους τοπικούς παραγωγούς και πλήθος κόσμου. Οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να γευτούν ξεχωριστά παραδοσιακά εδέσματα, απολαμβάνοντας το μοναδικό σε ποιότητα και γεύση αγουρέλαιο της περιοχής.

Ο πρ. Περιφερειάρχης συνεχάρη τον πρόεδρο κ. Γιώργο Δογαντζή και τα μέλη του Α.Γ. Ελαιοπαραγωγών Παλαιοπαναγιάς, τους εκπροσώπους του Συλλόγου Φιλοπροόδων Νέων «Ο Ταΰγετος» καθώς και την τοπική κοινότητα για την άρτια οργάνωση της εκδήλωσης και για τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλουν για την ανάπτυξη της τοπικής τους οικονομίας.

Μετά το πέρας των ομιλιών, ο κ. Τατούλης δήλωσε:

« Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι σε ένα πανέμορφο και παραγωγικό τόπο.
Το ελαιόλαδο, αυτό το εξαιρετικό προϊόν, αποτελεί θησαυρό για την Λακωνία και για όλη την Πελοπόννησο. Αυτή τη στιγμή όμως το κόστος της καλλιέργειας έχει αυξηθεί πολύ και είναι κρίσιμο γεγονός για την Χώρα μας.
Δυστυχώς η Κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει τον αγροτικό κόσμο και δεν στέκεται αρωγός στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί, με αποτέλεσμα οι αγρότες μας να βρίσκονται σε αδιέξοδο.
Τα ζητήματα στον τομέα της ενέργειας, της χρήσης νερού καθώς και το δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ολόκληρα χωριά στην Λακωνία και στην Πελοπόννησο, η Κυβέρνηση δεν τα προσεγγίζει με τον ορθό τρόπο.
Η ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος, η προστασία της ποιότητας ζωής της υπαίθρου και της αγροτικής παραγωγής είναι βασικές παράμετροι για την άρση της ερημοποίησης πολλών περιοχών».

Στην εκδήλωση ο κ.Τατούλης συνοδευόταν από τους Περιφερειακούς Συμβούλους Φίλιππο Πήλιουρα, Μαργαρίτα Σπυριδάκου, Ντίνα Νικολάκου καθώς και από τα στελέχη της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» πρ. Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα και Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηλία Στρατηγάκο και Γιάννη Παπαθανασίου.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Λαυρεωτικής: Ξεκινά η έκθεση Olympic Yacht Show

otavoice

Δ.Καλαμάτας: Επικαιροποίηση αιτήματος για ένταξη στις μαρτυρικές πόλεις

otavoice

«Υγειονομική Μέριμνα για Όλους από τις Ένοπλες Δυνάμεις» στον Άγιο Ευστράτιο

otavoice

Δ.Αιγάλεω: Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα «Οικονομικά Προσιτή Κατοικία»

otavoice

Δήμαρχος Βόλβης: Ανάγκη να διατηρηθεί το αυτοδιοίκητο των περιφερειακών ΔΕΥΑ

otavoice

Π.Θεσσαλίας: Στις Βρυξέλλες για αποζημιώσεις από πλημμύρες και πανώλη αιγοπροβάτων

otavoice